Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Repríza finále, ale aj Real vs. Liverpool. Vyžrebovali štvrťfinále Ligy majstrov

Futbalisti Bayernu Mníchov sa ako obhajcovia trofeje vo štvrťfinále Ligy majstrov 2020/2021 stretnú s Parížom St. Germain.

19.03.2021 12:31 , aktualizované: 14:50
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov.
debata

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Ďalšie dvojice vytvorili Manchester City – Borussia Dortmund, FC Porto – Chelsea Londýn a Real Madrid – FC Liverpool.

Do elitnej osmičky sa z osemfinále kvalifikovali traja zástupcovia anglickej Premier League – Manchester City, FC Liverpool a Chelsea Londýn.

Dvoch reprezentantov má v tejto fáze nemecká Bundesliga – obhajcu Bayern a Borussiu Dortmund, po jednom ďalšie najelitnejšie európske súťaže – La Ligu zastupoval rekordný 13-násobný víťaz súťaže Real Madrid, resp. Ligue 1 francúzsky majster Paríž St. Germain.

Okteto doplnil bývalý dvojnásobný európsky šampión FC Porto z Portugalska. Pred bránami štvrťfinále zostali velikáni ako FC Barcelona s Lionelom Messim či Juventus Turín s Cristianom Ronaldom.

Súboj šesťnásobného európskeho šampióna Bayernu s PSG bude reprízou minulosezónneho finále, v ktorom uspeli Bavori 1:0.

„Paríž je výborné mužstvo. Hoci teraz je v ligovej tabuľke až na druhom mieste, bude pre nás predstavovať veľmi náročného súpera. Ťažká výzva,“ uviedol pre uefa.com športový riaditeľ Bayernu Mníchov Hasan Salihamidžič.

„Vo štvrťfinále sú iba silní súperi. Paríž má vo svojich radoch výnimočných hráčov, rovnako ako Manchester City. Bude to výzva pre nemecké kluby, pre Dortmund aj pre nás. Máme šancu dostať sa do vzájomného semifinále,“ cituje DPA trénera bavorského veľkoklubu Hansiho Flicka.

„Je to ťažký žreb. Ideme hrať proti momentálne najlepšiemu mužstvu na kontinente. Prekvapenia sa ale rodia. Sme optimisti, vyradili sme Barcelonu a už sa sústredíme na Bayern. Našim cieľom je postup do semifinále,“ vyjadril sa pre AFP tréner PSG Mauricio Pochettino.

Dvojzápas „bieleho baletu“ s „The Reds“ bude konfrontáciou rekordného víťaza so 6-násobným európskym majstrom. Vo finále v roku 2018 Real LFC zdolal 3:1 a získal dosiaľ posledný titul v súťaži.

Najlepší futbaloví tréneri v dejinách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Luiz Felipe Scolari (Braz.) 151 bodov.

"Sme dva kluby s veľkou históriu, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v tejto súťaži. Budú to dva skvelé zápasy. Čaká nás silný tím, hoci mu chýba viacero zranených hráčov. Sú silní, hrajú s vysokou intenzitou a majú veľa nebezpečných zbraní.

Musíme odovzdať to najlepšie, čo je v nás. Naši hráči ale majú obrovské množstvo skúseností z takýchto zápasov," povedal Emilio Butragueno, riaditeľ Realu Madrid.

Manchester City ešte prestížnu súťaž nikdy nevyhral, v roku 2016 bol v semifinále, BVB trofej získal v roku 1997. Šampión z rokov 1987 a 2004 Porto, ktoré v osemfinále vyradilo Juventus bude čeliť víťazovi LM z roku 2012.

Vyžrebovalo sa tiež semifinále a pre administratívne dôvody aj domáci tím pre finále. Môže sa tak stať, že o finále zabojujú vo vzájomných dueloch nemecké a anglické kluby.

Príjmy futbalových klubov v minulej sezóne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juventus: 397,9 milióna eur.

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe 6. a 7. apríla, odvety potom 13. a 14. apríla. Pri žrebe neplatili žiadne obmedzenia, nik nebol nasadený a mohli sa stretnúť aj kluby z rovnakej krajiny.

Prvý vyžrebovaný nastúpi v prvom zápase v domácom prostredí. Finále je na programe v sobotu 29. mája v Istanbule.

Žreb štvrťfinále Ligy majstrov 2020/21:

Manchester City – Borussia Dortmund
FC Porto – Chelsea Londýn
Bayern Mníchov – Paríž St. Germain
Real Madrid – FC Liverpool

Žreb semifinále:

1. Bayern Mníchov/Paríž St. Germain – Manchester City/Borussia Dortmund
2. Real Madrid/FC Liverpool – FC Porto/Chelsea Lon­dýn

Žreb finále:
víťaz semifinále číslo 1 – víťaz semifinále číslo 2

Ďalší kalendár Ligy majstrov 2020/2021:
6.-7. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
13.-14. apríla: odvety štvrťfinále
27.-28. apríla: 1. zápasy semifinále
4.-5. mája: odvety semifinále
29. mája: finále (Istanbul, Atatürk Olympic Stadium)

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Paríž St. Germain #žreb Ligy majstrov