Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostal červenú, zrušili mu ju. Webó, ktorého urazili, môže byť na lavičke

Asistent trénera Pierre Webó nebude chýbať na lavičke hosťujúceho tímu v stredajšej dohrávke H-skupiny Ligy majstrov Paríž Saint-Germain - Basaksehir Istanbul.

09.12.2020 18:00
debata (15)
Pierre Webó. Foto: SITA/AP, STR
Pierre Webó Pierre Webó.

Bývalému kamerunskému reprezentantovi, ktorého nazval štvrtý rozhodca utorkového súboja Sebastian Coltescu „negrom“ a vzbudil tým vášne aktérov a neskôr aj vyšetrovania incidentu orgánmi UEFA, bola odobratá pôvodne udelená červená karta.

Dostal ju po škriepke s rozhodcami, ktorej spúšťačom bol už spomenutý rasistický výraz štvrtého arbitra. Informoval o tom portál Goal.com s odvolaním sa na vyhlásenie Európskej futbalovej únie.

„V súlade s článkom 31 ods. 4 disciplinárnych predpisov UEFA bol ustanovený etický inšpektor, ktorý vedie disciplinárne vyšetrovanie týkajúce sa incidentu a udalostí v zápase Ligy majstrov Paríž Saint-Germain – Basaksehir Istanbul, ktorý bol predčasne prerušený. Informácie týkajúce sa výsledkov vyšetrovania budú sprístupnené v pravý čas,“ informovala UEFA.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Marek Rodák (FC Fulham) - 6 miliónov eur

Rumunský rozhodca Coltescu sa neskôr na sociálnych sieťach ospravedlnil s dôvetkom, že jeho konanie určite nemalo rasistický zámer. Útočník francúzskeho majstra Kylian Mbappé v tejto súvislosti na twitteri vyjadril podporu asistentovi trénera Basaksehiru. „Povedzme nie rasizmu. Webó, sme s vami,“ napísal jeden z najlepších hráčov PSG, cituje ho aj portál BBC.

Zápas napokon preložili na stredu na 18.55 h. Dohrávať sa bude od 14. min za stavu 0:0, ale s inými rozhodcami. Pôvodné rumunské kvarteto nahradia ako hlavný Holanďan Danny Makkelie, jeho asistentmi budú krajan Mario Diks a Poliak Marcin Boniek. Funkciu štvrtého rozhodcu bude zastávať ďalší Poliak Bartosz Frankowski.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž Saint-Germain #Basaksehir Istanbul