Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úder pod pás pred duelom? Messi má psychický problém, znie z Turína

Utorkový šláger Ligy majstrov FC Barcelona - Juventus Turín (výkop o 21.00 h) rozhodne o víťazovi G-skupiny a zároveň zrejme poskytne prvú zápasovú konfrontáciu Lionela Messiho s Cristianom Ronaldom po vyše dvoch rokoch.

08.12.2020 11:26
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Velikáni svetového futbalu dlhé roky zvádzali nekompromisné súboje v španielskej La Lige, ale zatiaľ naposledy proti sebe nastúpili v máji 2018. Potom Ronaldo prestúpil z Realu Madrid do Juventusu Turín.

„Vždy keď sa títo dvaja chystajú proti sebe nastúpiť, ožívajú dlhoročné spory fanúšikov, kto z nich je najlepší hráč histórie. Myslím si, že správna odpoveď reálne neexistuje. Obaja sú totiž najlepší. Messi je najlepší futbalista a Ronaldo zasa najlepší útočník,“ zamyslel sa Guillem Balague v stĺpčeku na BBC. Tréner FC Barcelona Ronald Koeman pridal k tejto téme svoj názor:

„Bolo by nespravodlivé postaviť jedného nad druhého. Obaja nás 10–15 rokov presviedčajú o tom, že sú neuveriteľne dobrí. Priniesli nám toľko skvelých zápasov s toľkými krásnymi gólmi. Verím, že jeden z nich si vychutnáme aj v utorok večer.“

Minimálne rovnako príťažlivá téma ako „večné“ súperenie Ronalda s Messim je momentálna herná kríza FC Barcelona v španielskej najvyššej súťaži. Katalánci v nej v 10 zápasoch získali iba 14 bodov, čo je menej ako ich stopercentný zápis v Lige majstrov pri polovičnom počte duelov: 5 zápasov = 15 bodov.

15 hviezd budúcnosti podľa Lionela Messiho Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Trent Alexander-Arnold (Anglicko, Liverpool)...

Tento výsledkový paradox je v mnohom dôsledkom nie najlepšej formy Argentínčana Lionela Messiho. Jeho góly a herná kreativita vo zvýšenej miere chýbajú Barcelone, ktorú navyše trápia aj viaceré zranenia dôležitých hráčov.

„Nemyslím si, že Messi je ako hráč na ústupe, ale má zrejme nejaký psychický problém. A ten siaha do obdobia tohtoročného leta, keď už bol takmer na odchode z Barcelony. Možno to ani tak nesúvisí s jeho futbalovou kariérou ako skôr súkromím. Nechcem sa však v tom viac vŕtať, nie je to problém môjho klubu. Každopádne Messi je stále futbalový fenomén,“ uviedol tréner Juventusu Turín Andrea Pirlo, cituje ho aj portál Goal.com a športový denník Marcca.

Oba favorizované tímy už dávno postúpili do jarnej vyraďovacej časti LM: Juventus aktuálne zaostáva za FC Barcelona o 3 body. Rozdiel urobil prvý vzájomná zápas v Turíne, ktorý sa skončil triumfom hostí 2:0. Znamená to, že ak chce taliansky šampión pomýšľať na víťazstvo v G-skupine, musí vyhrať na Camp Nou o 3 góly.

V prípade rovnosti bodov budú hlavným porovnávacím kritériom vzájomné zápasy. „Nemáme čo stratiť. Môžeme hrať otvorený futbal. Musíme sa však vyvarovať chýb z prvého vzájomného zápasu. Budeme určite trpieť, ale máme svoje šance a chceme ich využiť,“ doplnil Pirlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #fc barcelona #Lionel Messi