Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skala, čo láme súperov a dáva góly. Ramos má na dosah Ronalda

Zinedine Zidane má polovicu strelených gólov ako on. Strácajú aj Luís Figo či Iván Zamorano. Fernando Morientes rozvlnil sieť stokrát, rovnako ako Sergio Ramos.

04.11.2020 07:00
Sergio Ramos Foto: ,
Sergio Ramos.
debata

Dosiahnuť magický míľnik vo viac ako šesťsto zápasoch nie je pre futbalistov Realu Madrid také výnimočné. Pokiaľ nehrajú v strede obrany…

"Sergio je fenomén. Nehovorím to preto, že sa naše rodiny spolu stretávajú a rozumejú si. Je to skala, na ktorej sa lámu aj tí najlepší útočníci. A keď potrebujeme pomôcť smerom dopredu, neváha,“ povedal vlani Luka Modrič, cituje ho denník Sportske Novosti.

Fenomén Ramos v utorok večer znova zažiaril. V súboji Ligy majstrov proti Interu (3:2) strelil svoj stý gól v drese Realu. Podobný strelecký apetít je u obrancov výnimkou.

Najdrahší európski obrancovia Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Trent Alexander-Arnold (Anglicko, Liverpool)...

V historickej tabuľke strelcov sa kapitán Realu a exekútor pokutových kopov momentálne nachádza na delenej 18. priečke spoločne s Morientesom.

Na dosah je Juanito (101), Ronaldo (104), Gareth Bale (105) či historicky najlepší strelec-obranca histórie Madridčanov – Fernando Hierro na desiatej pozícii (124 gólov). Lídrom je Cristiano Ronaldo so 450 presnými zásahmi.

"Snažím sa pomáhať mužstvu keď to potrebuje. Človek sa nesmie báť výziev. Iba tie ho posúvajú vpred,“ nechal sa počuť Ramos.

Nič z toho sa nemuselo stať, keby v posledný deň letného prestupového obdobia roka 2005 Real Madrid a FC Sevilla nezrealizovali transfer na poslednú chvíľu.

Andalúzania sa nechceli svojho talentovaného 19-ročného odchovanca vzdať, Real ponúkol aspoň drobnú, 23-miliónovú kompenzáciu za to, že Ramos už nechcel predĺžiť končiacu sa zmluvu.

Slováci, ktorých hodnota najviac klesla Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Stanislav Lobotka (Neapol)
Aktuálna...

"Odmietnuť Real by bol hriech. Niečo také sa nerobí,“ vrátil sa 15 rokov dozadu Ramos.

Z lavičky postupne začal zbierať minúty. Vypracoval sa na ikonu klubu i španielskej reprezentácie. Neskôr sa stal aj kapitánom a postrachom súperových útočníkov. Mohamed Salah by o tom vedel hovoriť…

Jedna vec sa však nezmenila.

"Je neustále hladný po úspechoch. Ak hľadáte najlepšieho stopéra sveta, tu ho máte,“ doplnil Modrič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Inter Miláno #Sergio Ramos