Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel vs. Neymar. Padne ranený Paríž aj po druhý raz?

V Anglicku sa po 30 rokoch dočkal Liverpool. Vo zvyšných štyroch top ligách sa prekvapenie nekonalo. Aj na Slovensku či v Česku ovládli súťaž najväčší favoriti. V Turecku však obrátil papierové predpoklady naruby Basaksehir.

28.10.2020 09:30
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel z Basaksehiru (vpravo) v súboji s hráčom Kodane Pepom Bielom.
debata

Istanbulský klub predstihol všetky tri ťažké váhy – Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas – a tešil sa z historicky prvého titulu v krátkej klubovej histórii. A samozrejme aj z odmeny vo forme skupinovej fázy Ligy majstrov.

Osem hráčov na maródke

Dnes večer čaká Basaksehir aj so slovenským obrancom Martinom Škrtelom druhý zápas v H-skupine. Po prehre v tom úvodnom – minulý týždeň 0:2 s Lipskom – má šancu na reparát proti lanskému finalistovi z Paríža.

„Ak vyhráte tureckú ligu, musíte niečo vedieť. Nečaká nás nič jednoduché, obzvlášť v situácii, v ktorej sa nachádzame,“ vyhlásil tréner parížskeho Saint-Germain Thomas Tuchel. Nemecký kormidelník počíta zranených.

Po piatkovej pohodlnej výhre 4:0 nad Dijonom prišiel o ďalšieho hráča. Jeho krajan Julian Draxler nedohral súboj a pridal sa na početnú maródku, ktorá ničí francúzskeho šampióna v úvode sezóny.

Štadióny s najlepšou atmosférou (France Football) Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
30. Millerntor-Stadion - St. Pauli.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar Draxler je ôsmy hráč, ktorý nebude Tuchelovi k dispozícii v stredajšom súboji proti tureckému majstrovi. Neymar či Kylian Mbappé by sa mali starať o ofenzívu. Otázne však je, kto im bude pripravovať šance.

Veď PSG chýba okrem Draxlera aj ďalšia trojica stredopoliarov – Idrissa Gueye, Leandro Paredes a Marco Verratti. Okrem nich absentujú ja útočník Mauro Icardi a krajní obrancovia Juan Bernat a Thilo Kehrer.

„Cena za víťazstvo nad Dijonom je privysoká. Stratili sme Draxlera a zatiaľ nevieme, ako dlho s ním nebudeme môcť počítať. Sme v kritickej situácii,“ neskrýval Tuchel.

Nesmú sa báť

Basaksehir má výbornú možnosť zdolať silného protivníka. Akási futbalová hračka, ktorú ovládajú sponzori blízki Strane spravodlivosti a rozvoja (AKP) tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, doplatila proti Lipsku na chyby v defenzívnej činnosti.

„Zahodili sme tutovku a o chvíľu sme prehrávali 0:2. Boli sme lepším mužstvom, ale nedokázali sme si vypracovať dostatok príležitostí. Na tejto úrovni sa nesmiete nikoho báť. A nezáleží na tom, akého súpera proti sebe máte,“ cituje stránka súťaže kouča Basaksehiru Okana Buruka.

Niekdajšia opora národného mužstva či Galatasarayu cez víkend vystriedala Škrtela po polčase. Jeho zverenci nakoniec rozobrali Antalyaspor 5:1, viaceré opory dostali voľno či absolvovali menšiu minutáž.

„Proti Parížu nie sme v úlohe favorita, ale to nám neprekáža. Veríme si a sme správne nastavení,“ odkázal zdevastovanému súperovi, ktorý prehral v prvom kole s Manchestrom United (1:2), ofenzívny tvorca hry Berkay Özcan.

Padne ranený Paríž aj po druhý raz?

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Martin Škrtel #PSG #Basaksehir