Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skaza pražských S, vzbura Liberca. Česi strácajú druhé miesto v LM

Len futbalisti Liberca dokázali uspieť v úvodnom kole skupinovej fázy Európskej ligy. Pražské tímy Slavia a Sparta pohoreli.

23.10.2020 06:57
Slavia Foto: ,
Futbalisti Slavie po inkasovanom góle na pôde tímu Beer Ševa.
debata (9)

Liberec si pri návrate do pohárovej Európy po štyroch rokoch poradil s Gentom tesne 1:0.

„Vieme, že k futbalu patrí šťastie a za tým sme si aj šli. Tri body sú krásna odmena,“ uviedol pre iDNES.cz. tréner Pavel Hoftych.

O jediný gól zápasu sa postaral v 29. minúte Jusuf Hilal. Tím spod Ještědu mal v zostave aj slovenských legionárov Martina Koscelníka a Jakuba Hromadu.

Koscelník odohral celý duel a Hilalovi prihrával na gól, Hromadu vystriedal tréner v 79. minút. Oporou českého zástupcu bol brankár Filip Nguyen.

„Na konci zápasu mali toho už chalani dosť, nedokázali sme dlhšie udržať loptu na našich kopačkách. Stálo to však za to, tri body sú dôležité. Pred zápasom sme analyzovali hru súpera na videu. Gent má rýchlych krídelníkov a Jaremčuka. Nebezpečenstvo hrozí od viacerých hráčov, dokázali sme ich však ustrážiť,“ uviedol Nguyen pre stránku Liberca.

Ako píše Sport.cz, český futbal vďaka výsledkom zástupcov iných krajín udržal päť miest v pohároch na sezónu 2021/22.

„Čoskoro bude horšie. Česi prichádzajú o druhé miesto v Lige majstrov!“ tvrdí web. Aby české tímy zachovali súčasné pohárové nasadenie, museli by figurovať po sezóne najhoršie na 15. mieste rebríčka.

Po štvrtku sa však Česko prepadlo na 21. priečku s koeficientom 22 000. Pätnásty je Cyprus (27 250).

„To je pre Slaviu, Spartu a Liberec priepastná strata. Spojenými silami by pod seba museli dostať nielen Cyprus, ale preskočiť aj Srbsko, Grécko, Švajčiarsko, Chorvátsko a Izrael,“ dopĺňa Sport.cz.

Posledná menovaná krajina Čechov preskočila vďaka výhre domáceho tímu Beer Ševa nad Slaviou. Premožiteľ Plzne v boji o hlavnú fázu strelil tri góly z troch striel a vyhral 3:1. Ako píše iDNES.cz, zápas sprevádzali zvláštne okolnosti v súvislosti s koronavírusom.

UEFA povolila domácim hráčom, aby nasadila aj hráčov s pozitívnymi výsledkami testov, ktorí absolvovali povinnú karanténu a od izraelských úradov mali potvrdenie, že už nie sú infekční.

"Pre mňa je nepochopiteľné, že podstúpime testy a pozitívni nemôžu nastúpiť. Na tých istých testoch o deň neskôr sú pozitívni a nastúpiť môžu. Nerozumiem tomu.

Dúfam, že to pre nás nebude mať žiadne následky, je to naozaj nepríjemné," hneval sa tréner Slavie Jindřich Trpišovský.

Sparta bez zranených Lukáša Štetinu a Dávida Hancka podľahla na Letnej lídrovi francúzskej ligy Lille 1:4, až 70 minút hrala v oslabení.

„Samotný úvod sa nám nepodaril, ale potom sme mali zápas až do vylúčenia pod kontrolou. Trúfnem si tvrdiť, že keby sme dohrávali v plnom počte, tak by sme neprehrali,“ uviedol pre ČT sport kapitán Bořek Dočkal.

Hneval sa na rozhodcu, ktorý vylúčil Ladislava Krejčího za potiahnutie dresu rukou, rovnaký zákrok Svena Botmana (už mal žltú kartu) s ešte väčšou intenzitou na druhej strane nepotrestal.

A keď arbiter nariadil proti Lille penaltu, následne vytiahol faul mimo šestnástku.

„Človek sa rozhodcom musí zaoberať. Jeho chyby išli po sebe a kopili sa, všetky boli, bohužiaľ, v náš neprospech. Potom je potrebné dostať rozhodcu pod tlak, aby pocítil, že niečo nie je v poriadku,“ dodal Dočkal.

Hetrikom sa v drese Lille blysol Yusuf Yazici.

„Vývoj zápasu nám príliš nenahrával. Dostali sme červenú kartu a gól do šatne. Hoci sme na začiatku druhého polčasu vyrovnali, súper ukázal, že má vysokú kvalitu. Trpezlivo kombinoval, hľadal diery v našej obrane a aj ich našiel,“ reagoval tréner Sparty Václav Kotal.

Pre české tímy išlo o prvé ostré zápasy po troch týždňoch. Ich domáca súťaž je pozastavená.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Slavia Praha #Slovan Liberec