Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liga majstrov je späť. Medzi elitu sa vracajú Mak so Škrtelom

Neuplynuli ani dva mesiace a obhajoba futbalistov Bayernu Mníchov sa začína. Liga majstrov, najprestížnejšia klubová súťaž, odštartuje dnes večer ôsmimi zápasmi základných skupín.

20.10.2020 08:04
Ferencváros Foto: ,
Pred štadiónom. Fanúšikovia Ferencvárosu oslavujú postup do skupinovej fázy Ligy majstrov.
debata

Európska futbalová únia (UEFA) síce umožnila klubom zaplniť štadióny na tridsať percent, konečné slovo však majú lokálne štátne orgány. Vznikajú tak zaujímavé i kolízne situácie.

Napríklad v Berne predali viac ako osemtisíc vstupeniek, švajčiarske úrady však povolili na štadióne Young Boys len tisícku divákov. Podobné stanovisko zaujali aj v Nemecku, a tak Lipsko podporí 999 priaznivcov.

Na tisíce prázdnych sedačiek sa budú môcť pozerať aj piati slovenskí futbalisti – Denis Vavro (Lazio Rím), Milan Škriniar (Inter Miláno), László Bénes (Borussia Mönchengladbach) Martin Škrtel (Basaksehir Istanbul) a Róbert Mak (Ferencváros Budapešť).

Návrat posledných dvoch menovaných medzi futbalovú smotánku je prekvapením. Mak len pred niekoľkými týždňami našiel nového zamestnávateľa.

Tradičný maďarský klub od neho očakáva najmä rozšírenie ofenzívnych možností. Prvýkrát po 25-ročnej pauze to Ferencváros môže ukázať na barcelonskom Nou Campe.

Kým Mak sa v Lige majstrov predstaví po ročnej prestávke, Škrtel v nej chýbal šesť rokov. S tureckým klubom prekvapujúco ovládol domácu ligu pred trojicou istanbulských gigantov – Galatasaray, Besiktas a Fenerbahce – a nevie sa dočkať prvého súboja na ihrisku Lipska.

Z piatich Slovákov má najväčšie šance na postup Škriniar. Dvadsaťpäťročný stopér, ktorý momentálne súperí s koronavírusom, však nepatrí k obľúbencom trénera Antonia Conteho, a tak nad jeho vyťaženosťou visí otáznik.

„Škriniar je súčasťou nášho projektu. Potrebujeme silný a široký káder, ktorý bude schopný bojovať o najvyššie priečky doma aj v Lige majstrov. Bez toho sa nedá uspieť,“ vravel pred časom Conte.

Dnešný program

E-skupina: 21.00 Chelsea – FC Sevilla, Rennes – FK Krasnodar. F-skupina: 18.55 Petrohrad – Club Bruggy, 21.00 Lazio Rím – Dortmund. G-skupina: 18.55 Dynamo Kyjev – Juventus Turín, 21.00 FC Barcelona – Ferencváros Budapešť. H-skupina: 21.00 Paríž St. Germain – Manchester United, Lipsko – Basaksehir.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Ferencváros Budapešť