Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezdolateľný Bern. Slovan má v pamäti potupný výprask

Znovu vonku. No tentoraz s podstatne náročnejším súperom.

10.08.2020 13:17
Bern Foto: ,
Futbalisti Young Boys Bern.
debata (1)

Ak futbalisti Slovana prejdú cez úvodné predkolo Ligy majstrov, v ktorom pocestujú na pôdu šampióna z Faerských ostrovov KÍ Klaksvík, vzoprú sa majstrovi Švajčiarska Young Boys Bern.

S týmto súperom sa Slovan stretol na európskej scéne aj pred šiestimi rokmi. A zakaždým prehral. Na domácej pôde podľahol v skupine Európskej ligy Bernu 1:3, vonku dopadol ešte horšie. Odchádzal s potupným debaklom 0:5.

Slovanisti vtedy obsadili v skupine posledné miesto, nezískali ani bod. Švajčiarsky zástupca postupoval (spolu s Neapolom) z druhej priečky, keď nazbieral dvanásť bodov.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Jednoduchá úloha by v prípade postupu nečakala na zverencov Jána Kozáka ani teraz. Svedčia o tom štatistiky.

Bern odohral v minulej sezóne švajčiarskej ligy na domácom trávniku osemnásť zápasov. Vyhral šestnásť, v dvoch prípadoch sa zrodila remíza. Víťazstvo si z pôdy Young Boys neodniesol nik.

Súperom v nich nastrieľal 51 gólov, inkasoval len pätnásťkrát.

V lige sa jeho hráči celkovo prezentovali 80 presnými zásahmi, o viac ako tretinu z nich (32) sa postaral Jean-Pierre Nsame – urastený útočník z Kamerunu, ktorý sa pýši aj dvomi reprezentačnými štartmi.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Nsame nie je ani zďaleka jediným legionárom v klube. Okrem neho disponuje Bern aj hráčmi z Francúzska, Dánska, Nemecka, Srbska, Konga či Luxemburska.

Výhodou Bernu bude aj povrch. Domáce zápasy totiž hrá na umelej tráve.

V aktuálnej sezóne európskych pohárov si Young Boys zahrali v skupinovej fáze Európskej ligy. Na domácom ihrisku zdolali aj také tímy, akými sú Glasgow Rangers či Feyenoord Rotterdam.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Young Boys Bern