Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Napodobní baby Mourinho slávny originál?

Jeden behal s trofejou, druhý za babami. Ešte si spomeniete na šokujúce finále Ligy majstrov z 26. mája 2004? Nuž, vrátiť sa 16 rokov späť, to je pre mozgové závity poriadna fuška. Tak ešte jedna nápoveda - José Mourinho. Už viete?

19.02.2020 10:46
Julian Nagelsmann Foto: ,
Julian Nagelsmann.
debata

FC Porto pod vedením vtedy neznámeho trénera Josého Mourinha prehral v ročníku jediný z trinástich zápasov. A z mien ako Deco, Paulo Ferreira či Ricardo Carvalho vyrástli hviezdy prekvapujúceho víťaza najprestížnejšej klubovej súťaže.

Jej vyraďovacia fáza pokračuje v stredu ďalšími dvomi osemfinálovými zápasmi. V súboji Tottenhamu a Lipska bude na oboch lavičkách Mourinho. Na domácej ten originálny, na hosťujúcej Julian Nagelsmann, ktorému sa vo futbalových kuloároch hovorí baby Mourinho.

„Prezývka je milá i lichotivá,“ usmieval sa pred časom 32-ročný kormidelník.

V čase, keď jeden z jeho idolov vyhral prvú z dvoch trofejí (2009/10 triumfoval s Interom Miláno), mal len šestnásť. Kmásala s ním puberta, naháňal frajerky. Až 190-centimetrov vysoký fešák s kučeravými vlasmi so sľubne sa rozbiehajúcou futbalovou kariérou o ne nemal núdzu.

Séria vážnych zranení kolien však jeho rozlet zastavila už v juniorke Augsburgu. Nagelsmann sa však nechcel pretĺkať životom a preto si zvolil vzdelanie. Po štyroch semestroch na ekonomickej univerzite sa radšej vybral na športovú.

Bolo to správne rozhodnutie. Nagelsmann je najmladším trénerom v histórii, ktorý sa dostal do osemfinále Ligy majstrov. Na premiéru sa teší, hoci sa jej aj trochu obáva. Dôvod? Mourinho.

„Verím, že sa nebudeme pri autovej čiare stretávať príliš často. José vie byť veľmi emotívny. Bojím sa, že pôjdem na klobásu a stretneme sa v útrobách štadióna,“ žartoval Nagelsmann. Pred jedným z najúspešnejších trénerov súčasnosti má však veľký rešpekt.

„Má v porovnaní so mnou navrch. Kam prišiel, odtiaľ si doniesol množstvo trofejí. Nie som najlepší, ale raz ním chcem byť,“ uzavrel mladý tréner Lipska. Výhra nad finalistom predošlého ročníka môže byť prvým krokom k splneniu tohto cieľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Tottenham Hotspur #José Mourinho #Julian Nagelsmann #RB Lipsko