Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechutné scény v EL. Rozhodcu zranil delobuch, polícia použila slzný plyn

Zápas 2. predkola Európskej ligy medzi domácimi futbalistami rumunskej Universitatey Craiova a maďarským Honvédom Budapešť priniesol škandalózne scény.

02.08.2019 08:53
debata

Keď sa už duel za stavu 0:0 ako v predchádzajúcom zápase pomaly chýlil do rozstrelu, fanúšikovia Craiovy hodili na ihrisko delobuch, ktorý explodoval vedľa rozhodcu Arnolda Huntera.

Ten sa krátko predtým snažil schladiť roztržku medzi hráčmi. Po výbuchu otrasenému arbitrovi privolali sanitku a ošetrili ho. Zápas prerušili na vyše polhodinu, k jeho predčasnému ukončeniu na odporúčanie polície neprišlo.

Taký verdikt by totiž mohol ešte viac rozvášniť rumunských a maďarských fanúšikov, ktorí sú známi napätými vzťahmi. Zasiahnutý arbiter nemohol pokračovať a duel tak pokračoval pod vedením štvrtého rozhodcu.

Rumunský tím v penaltách uspel 3:1 a postúpil do 3. predkola. Za neprístojnosti mu od UEFA hrozia finančná pokuta aj uzavretý štadión.

Polícia počas stretnutia použila slzotvorný plyn v hosťujúcom sektore, keďže priaznivci Honvédu sa snažili preniknúť medzi domácich. Pozrite si videá.

debata chyba
Viac na túto tému: #chuligáni #pyrotechnika #Honvéd Budapešť #Universitatea Craiova