Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý spoluhráč zosnulého Reyesa: Nezaslúži si pocty, ako keby bol hrdina

Jeho tvár sa objavila na veľkoplošnej obrazovke pred finále Ligy majstrov na vypredanom štadióne Atlética Madrid. Finalisti najprestížnejšej klubovej súťaže si ho uctili minútou ticha.

03.06.2019 13:31
José Antonio Reyes Foto:
Päťnásobného víťaza Európskej ligy Josého Antonia Reyesa si uctili pred finále Ligy majstrov 2019.
debata
Podľa mnohých išlo o pekné gesto organizátorov. José Antonio Reyes, ktorý sa v deň finále zabil pri dopravnej nehode, znamenal pre európsky futbal veľa.

Reyes získal s FC Sevilla a Atléticom Madrid dovedna päť trofejí v Európskej lige (predtým Pohár UEFA). V histórii európskej pohárovej súťaže číslo dva nik nezískal toľko triumfov.

Bývalý krídelník pôsobil aj v Reale Madrid, Benfice či v londýnskom Arsenale, s ktorým si zahral finále Ligy majstrov. Španielsko reprezentoval v rokoch 2003–06 v 21 stretnutiach.

Reyes v ostatnej sezóne pomohol nováčikovi druhej španielskej ligy Extremadure k záchrane. Záver sezóny však nedohrá. Pri dopravnej nehode zahynul v sobotu vo veku 35 rokov.

Odchovanec FC Sevilla pri nehode riadil auto, v ktorom sedeli dvaja jeho bratranci. Jeden z nich zahynul tiež, druhého previezli do nemocnice vo vážnom stave. Reyes uháňal po diaľnici rýchlosťou 237 km/h.

Práve nezodpovedná jazda futbalistu sa nepáčila jeho bývalému spoluhráčovi z reprezentácie Santiagovi Canizaresovi. Bývalý brankár Realu Madrid či Valencie nesúhlasí s priam heroickými poctami Reyesovi.

Podľa Canizaresa si Reyes koledoval o nešťastie. "Jazda vo vysokej rýchlosti je prejavom nezodpovedného konania. Nehoda si okrem šoféra vyžiadala ďalšie obete. Reyes si nezaslúži pocty, ako keby bol hrdina.

No neznamená to, že ma nemrzí, čo sa stalo, a že sa nemodlím za ich duše," napísal na sociálnej sieti bývalý 46-násobný reprezentant Španielska.

Canizares si za svoju reakciu vyslúžil aj kritiku. Ihneď na ňu reagoval korigujúcim statusom. "Možno som sa nevyjadril správne. Samozrejme, že si Reyes zaslúži pocty. Zaslúži si, aby ľudia na neho spomínali pre jeho kariéru a prínos pre futbal.

Snažil som sa len odsúdiť ľahostajnosť a vyzvať ľudí, aby sa zamýšľali nad chybami, ktoré robíme," dodal Canizares.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #kritika #dopravná nehoda #status #José Antonio Reyes #Santiago Canizares