Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vtipnejší gól som asi nikdy nedal, smial sa mladík zo Slavie. Pričinil sa oň aj Stoch

Stredopoliar Alex Král si bude na prvý súťažný gól za futbalistov Slavie veľmi dlho pamätať. Ešte asi nikdy v kariére nedal kurióznejší gól.

07.03.2019 23:34
Alex Král Foto: ,
Alex Král zo Slavie vyrovnáva kurióznym spôsobom zápas v Seville na 2:2.
debata

Zimná posila z Teplíc v úvodnom osemfinále Európskej ligy v Seville v 39. minúte vyrovnala na konečných 2:2 po rohu netradične ramenom.

„Myslím si, že vtipnejší gól som snáď nikdy nedal. Smiali sme sa tomu s chalanmi po zápase v kabíne,“ povedal s úsmevom v rozhovore s novinármi Král.

V 39. minúte sa center z rohového kopu od spoluhráča Miroslava Stocha odrazil do Královho ramena a vysokým oblúčikom sa zniesol do siete za českého brankára Sevilly Tomáša Vaclíka.

„Zmiatlo ma to, ako tam predo mnou skákal stopér. Počítal som s tým, že to odkopne, ale nevyšlo mu to. Lopta mi pristála na ramene, bol som trochu dezorientovaný a vďakabohu to tam spadlo. Hlavu som tam dať nemohol, hlavičkoval by som to niekam na penaltu,“ uviedol Král po svojom prvom súťažnom góle od septembra.

„Myslel som si, že to letí za mňa. Zrazu sa všetci tešili, teraz som videl loptu v bráne. Vôbec som netušil, čo sa deje. Ani som nevedel, či mám bežať sláviť, či je to gól,“ smial sa dvadsaťročný defenzívny záložník, po ktorého zásahu lopty ramenom sa pri zákroku zranil Vaclík a musel ešte pred pauzou striedať.

Prvé zápasy osemfinále Európskej ligy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Miroslav Stoch strieľa vyrovnávajúci gól Slavie...

Král so spoluhráčmi v Seville už po 24 sekundách prehrával 0:1 po tom, ako na neho poslal nevydarenú prihrávku Tomáš Souček a domáci chybu bleskovo využili.

„Musím povedať, že sme sa trochu nepochopili. Ale som rád, že sa ukázala sila tímu, ktorý máme. Pretože dvakrát vyrovnať v Seville je naozaj niečo skvelé. Je to výborný výsledok do odvety,“ povedal Král.

Všetky góly padli v Seville v prvej polovici. „Prvý polčas sme boli o niečo viac na lopte než ten druhý. To nám aj prospievalo, boli sme trochu viac drzí na lopte. Vedeli sme, že to s nimi ide. V druhej polovici nás začala Sevilla oveľa viac dostupovať a tlačiť,“ dodal Král.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Stoch #SK Slavia Praha #Alex Král