Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava už raz Záhreb trápila. Bojuje o postup

V Európskej lige sa začínajú rozdávať postupové karty. Futbalisti Spartaka Trnava získali doteraz tri body a na začiatku odvetnej časti majú v D-skupine stále reálne šance na jedno z prvých dvoch miest.

08.11.2018 08:00
FUTBAL: Trnava - Záhreb Foto: ,
Erik Jirka z FC Spartak Trnava a Amir Rrahmani z Dynama Záhreb v súboji o loptu.
debata

Pomohlo by im, keby vo štvrtkovej odvete v Záhrebe chytili aspoň bod s Dynamom. To sa však javí ako mimoriadne náročná úloha.

Ich súper je neuveriteľne rozbehnutý a zo 48 mužstiev, ktoré hrajú v dvanástich skupinách Európskej ligy, patrí zatiaľ medzi štyri najúspešnejšie a najsuverénnejšie. Nestratil ani bod a skóre má 8:2. Zdá sa, že jedno postupové miesto bude patriť práve jemu a voľné je už iba jedno.

Záhreb ani v domácej lige nenašiel po trinástich kolách premožiteľa a jednoznačne vedie tabuľku. Odvtedy, čo sa predstavil v Trnave, vyhral v najvyššej chorvátskej súťaži oba zápasy a hoci nastúpil na ihriskách súperov, neinkasoval v nich ani gól.

Trnavčanom sa doteraz v európskych pohárových zápasoch viac darilo na súperových ihriskách – bodovali vo Varšave, Belehrade i Ľubľane. Doma si v úvodnom súboji v skupine senzačne poradili s Anderlechtom Brusel (1:0). Pred dvoma týždňami trápili aj veľkého favorita zo Záhrebu na domácom trávniku. Viedli nad ním 1:0, hostia vyrovnali až po vyše hodine hry a potom pridali aj víťazný gól. V uplynulých deviatich súťažných zápasoch inkasovalo Dynamo len dva góly a jeden z nich od Spartaka…

„Keď sme doma viedli 1:0, mohli sme streliť aj ďalší gól a možno rozhodnúť zápas. Alebo aj inkasovať. Platila druhá možnosť. Dostali sme dva góly po našich chybách. Škoda, že sme zápas nedotiahli aspoň do remízy, ale s takými chybami nemôžeme byť úspešní proti takému kvalitnému tímu, akým je Dynamo,“ komenoval prvé vzájomné stretnutie trnavské tréner Radoslav Látal. Záhrebčania sú si vedomí svojho suverénneho postavenia v tabuľke. "Máme deväť bodov, plný počet, sme šťastní a spokojní,“ tvrdí ich kouč Nenad Bjelica.

Ani jeden z trénerov zatiaľ nechce hovoriť o šanciach, každý tím čakajú ešte po tri zápasy, bojuje o deväť bodov. „Skupina je veľmi vyrovnaná a postúpiť môže ešte ktorékoľvek zo štyroch mužstiev,“ pripomína Látal. „Už nám veľa k postupu nechýba, ale rozhodnuté ešte nie je,“ potvrdzuje aj Bjelica, ktorý dodal, že na domáci zápas s Trnavou sa teší a očakáva v hľadisku dobrú návštevu.

Domáci tvrdia, že bude vypredané, na štadión Maksimir sa zmestí až 35-tisíc divákov, ale niektoré časti majú zostať uzavreté. Napriek tomu môžu Trnavčania očakávať búrlivú atmosféru. V stredu večer trénovali v Záhrebe, vykúšali si trávnik, kde sa vo štvrtok bude hrať.

Do dejiska zápasu s výpravou necestoval zranený Erik Grendel. Z tých, čo naposledy chýbali v ligovom zápase s Podbrezovou, sa však už uzdravili Boris Godál a Fabian Miesenböck. Obaja by mali byť trénerovi k dispozícii už vo štvrtkovom stretnutí, ktoré má výkop o 21.00.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava