Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hamšík odohral v Neapole rekordný 512. zápas: Chýba mi len veľká trofej

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík mal po rekordnom 512. zápase v drese SSC Neapol dôvod na radosť.

06.11.2018 21:19 , aktualizované: 07.11.2018 08:04
Marek Hamšík Foto: ,
Kapitán Neapola Marek Hamšík v súboji s hviezdou Paríža Neymarom.
debata (1)

Taliansky tím sa po domácej remíze 1:1 s Parížom St. Germain v utorňajšom šlágri Ligy majstrov dostal na čelo tabuľky o skóre pred FC Liverpool. „The Reds“ totiž nečakane prehrali v Belehrade s Crvenou Zvezdou 0:2. Pred záverečnými dvoma zápasmi majú Neapolčania postup z C-skupiny vo vlastných rukách.

„Dosiahli sme veľmi dôležitý výsledok. Do druhého polčasu sme išli s tým, že musíme niečo urobiť s nepriaznivým vývojom zápasu a podarilo sa nám vyrovnať. Veľkú zásluhu majú na tom naši fantastickí fanúšikovia,“ povedal pre UEFA.com kapitán Neapola, ktorý túži po výraznom úspechu v európskych klubových súťažiach.

„S Neapolom som toho počas kariéry zažil veľa, no veľká trofej je jediné, čo mi chýba. Bolo by fantastické triumfovať v Lige majstrov, k tomu však vedie dlhá cesta. Musíme myslieť na najbližší zápas, našou prioritou je teraz postup zo skupiny,“ dodal Hamšík, ktorý sa stal hráčom s najväčším počtom štartov vo farbách Neapola v klubovej histórii.

V zápase proti PSG nastúpil už na svoj 512. súťažný duel v drese tímu spod Vezuvu a zlepšil zápis jednej z klubových legiend Giuseppeho Bruscolottiho (511).

Neapol v prvom polčase nevedel nájsť recept na prekonanie dobre organizovanej obrany Paríža. Smerom dopredu hrali hostia rýchlo a priamočiaro, aktivitou hýrili Neymar i Kylian Mbappe. V úvode druhého polčasu domáci dostali súpera pod veľký tlak a Parížania mohli ďakovať brankárovi Gianluigimu Buffonovi za to, že zo štadióna San Paulo neodišli s prázdnymi rukami.

„Som veľmi spokojný, lebo vďaka remíze 1:1 sme si pred naším rivalom v boji o postup udržali tesný náskok. Je skvelé byť v tabuľke pred jedným z najlepších tímov v Európe. Bolo mimoriadne emotívne cítiť podporu a vášeň zo strany našich skvelých fanúšikov. Bola to pre nás extra motivácia. Náš herný plán bol jasný. Chceli sme zabrániť tomu, aby sa lopty dostávali na Neymara a Di Mariu, čo sa nám v kontexte celého zápasu podarilo,“ pochvaľoval si tréner domácich Carlo Ancelotti.

Remízy Škriniara a Hamšíka v Lige majstrov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Interu Miláno pred zápasom s...

Kouč francúzskeho šampióna Thomas Tuchel počítal s tým, že Neapol spustí v druhom polčase ofenzívny uragán. „Vedeli sme, že budeme trpieť. Domáci vsadili na maximálne riziko a vrhli všetky sily do útoku. Zatlačili nás do defenzívy a po prečísleniach si utvárali vyložené šance. V druhom polčas sme toho v útoku veľa nevymysleli, mali sme byť oveľa odvážnejší. Domáci boli nebezpečnejší a nebyť Buffona, mohlo to pre nás dopadnúť zle,“ priznal Tuchel.

Buffon absolvoval debut v drese Paríža v Lige majstrov. V úvodných zápasoch nenastúpil pre dištanc, ktorý dostal ešte počas pôsobenia v Juventuse Turín za vylúčenie v dueli LM s Realom Madrid: „Remíza v Neapole je cenná. Crvena Zvezda podala nám i SSC pomocnú ruku skvelým víťazstvom nad Liverpoolom. Teraz musíme zdolať doma Liverpool a potom neprehrať v Belehrade. Som presvedčený o tom, že sa nám to podarí, pretože sa v priebehu sezóny zlepšujeme.“

** Najviac zápasov za SSC Neapol:**
1. Marek HAMŠÍK (SR/2007–2018) 512
2. Giuseppe Bruscolotti (Tal./1972–1988) 511
3. Antonio Juliano (Tal./1962–1978) 505
4. Moreno Ferrario (Tal./1977–1988) 396
5. Ciro Ferrara (Tal./1984–1994) 322
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol