Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stogólový fenomén. Ronaldo potiahol Real a pokoril ďalšie rekordy

Cristiano Ronaldo a Liga majstrov patria neodlučiteľne k sebe. Portugalský futbalový fenomén opäť dokázal, že v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete mu nikto nemôže konkurovať.

14.02.2018 23:06
ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo oslavuje svoj gól do siete PSG.
debata

Samozrejme – s výnimkou Lionela Messiho (97 gólov za FC Barcelona v LM).

Ronaldo v stredu večer v prvom osemfinálovom súboji zariadil výhru Realu Madrid nad Parížom Saint-Germain 3:1. Obhajca trofeje je tak najmä jeho zásluhou už jednou nohou medzi top osmičkou.

V závere prvého polčasu premenili dôležitý pokutový kop, ktorým vyrovnal skóre na 1:1. Bol to pre neho jubilejný stý gól za Real v Lige majstrov, čím sa stal prvým hráčom v histórii súťaže, ktorý dokázal pokoriť túto métu v drese jedného klubu.

Nebol to jediný rekord, ktorý Portugalčan prekonal. V aktuálnej sezóne LM skóroval v každom zo siedmich duelov Realu v súťaži, čo sa žiadnemu hráčovi predtým nepodarilo.

Po zmene strán pridal aj druhý presný zásah v zápase, ktorý mal napokon prívlastok víťazný. Celkovo už v siedmej sezóne LM za sebou strelil desať a viac gólov.

„Sme veľmi spokojní s tým, čo sme dnes predviedli. Bolo to skvelých 90 minút vo veľkej intenzite a nasadení proti silnému súperovi. Liga majstrov je pre náš klub dôležitá. Chvíľu si toto víťazstvo užijeme a začneme sa zodpovedne pripravovať na odvetu,“ povedal pre oficiálny web súťaže kouč Realu Zinedine Zidane.

Osemfinálová odveta je na programe 6. marca v Paríži. V druhom stredajšom zápase Liverpool vyplienil Porto výsledkom 5:0 a postup do štvrťfinále by mu nemal uniknúť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #liga majstrov vo futbale