Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek dostal pred zápasom v Lyngby novú zmluvu: Doma nie sú takí silní

So štyrmi gólmi najlepší strelec Slovenska na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike a s 23 presnými zásahmi najlepší kanonier v histórii slovenskej reprezentácie Róbert Vittek bude naďalej na klubovej úrovni pôsobiť v tíme úradujúceho vicemajstra ŠK Slovan Bratislava.

17.07.2017 22:16
Róbert Vittek Foto: ,
Róbert Vittek sa teší z gólu.
debata (1)

„S Robom sme predĺžili kontrakt na ďalšiu sezónu. Nepatrí síce medzi najmladších, ale tomuto tímu má stále čo dať. Pre našich mladých hráčov je vzorom. Je to navyše veľká osobnosť v kabíne a ikona Slovana. Verím, že aj vďaka jeho schopnostiam a skúsenostiam dokážeme naplniť naše ciele a predovšetkým prinesieme fanúšikom radosť z futbalu,“ cituje oficiálna internetová stránka klubu slová viceprezidenta ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka ml. na margo zotrvania 35-ročného útočníka (nar. 1. apríla 1982) v tíme "belasých“.

Bratislavský rodák na Slovensku dosiahol métu 70 ligových gólov. V Slovane hrá od prípraviek a netají sa tým, že ku klubu má výnimočný vzťah. "Som telom a dušou slovanista, a preto tu chcem naďalej hrávať,“ povedal Vittek ešte pred domácim odvetným duelom 1. predkola Európskej ligy s Pjunikom Jerevan, keď sa uskutočnili rokovania o jeho novej zmluve. Tie sa sfinalizovali tesne pred úvodným zápasom 2. predkola EL proti dánskemu Lyngby BK.

„Opäť som právoplatným hráčom Slovana. Kontrakt sme podpísali tesne pred duelom s Lyngby. Dohodli sme sa na jednoročnej zmluve, z čoho sa veľmi teším,“ skonštatoval Róbert Vittek, ktorý odohral proti dánskemu mužstvu záverečných 20 minút a hoci sa dostal do dvoch dobrých šancí, neskóroval a Slovan prehral 0:1. Pred štvrtkovou odvetou v Kodani je však pozitívne naladený.

„Treba dať hlavy hore. Máme na to, aby sme ich v odvete zdolali a postúpili. Podľa mojich vedomostí je Lyngby paradoxne lepšie mužstvo na ihriskách súperov. Doma nie sú až takí silní. Keďže máme jednogólové manko, musíme hrať v odvete útočne a predovšetkým strieľať góly,“ uzavrel Róbert Vittek, ktorý na klubovej úrovni pôsobil v Nemecku, Francúzsku, Turecku i Maďarsku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek