Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi by nebol záchrancom, myslí si Piqué

Futbalistov FC Barcelona by pred pohromou z kopačiek hráčov Bayernu Mníchov v odvete semifinále Ligy majstrov nezachránil ani Lionel Messi. Myslí si to stredný obranca katalánskeho veľkoklubu Gerard Piqué.

02.05.2013 07:51
messi Foto: ,
Lionel Messi sledoval trápenie svojich spoluhráčov z lavičky.
debata

Bayern aj v odvete na Nou Campe ukázal obrovskú silu a opäť nedovolil svojmu veľkému súperovi streliť gól. S celkovým skóre 7:0 suverénne postúpil do finále.

„To, že nehral Messi, najlepší futbalista na svete, bol určite dôležitý faktor. Nemyslím si však, žeby niečo zmenil. Nezachránil by nás,“ cituje Piquého, ktorý si nechtiac strelil vlastný gól a videl aj žltú kartu, server anglickej BBC. Tréner Bayernu Jupp Heynckes si nemyslí, že s Messim v zostave by hrala Barcelona rovnako zle a nestrelila ani gól.

„S Messim a bez neho, to je podstatný rozdiel v hre Barcelony. Určite by to bol iný zápas,“ uviedol 67-ročný tréner Bayernu.

Messi strelil v 45 zápasoch v tejto sezóne 54 gólov. Z dvojzápasu proti Bayernu však odohral len úvodných 90 minút v Mníchove a sieť nerozvlnil. Minulý víkend však hral v španielskej lige proti Athletic Bilbao (2:2) a dokonca aj skóroval. Prečo teda nenastúpil v semifinálovej odvete LM? Nedovolilo mu to zranenie zadného stehenného svalu práve zo súboja s Bilbaom.

„Tréner aj tesne pred zápasom, ale necítil sa dobre. Je výbušný typ hráča a nechceli sme riskovať zhoršenie svalového zranenia jeho nohy. Navyše si myslíme, že za daných okolností by tímu nepomohol,“ vravel kouč FCB Tito Vilanova. „Bayern hral proti nám na inej výkonnostnej úrovni. Jeho hráči sú mentálne silní a fyzicky výnimoční,“ zložil poklonu súperovi skúsený stredopoliar FCB Xavi pre Canal Plus.

Barcelone chýbali v stredu okrem Messiho aj ďalší dôležití hráči – Sergio Busquets, Éric Abidal, Carles Puyol či Javier Mascherano. Vilanova tvrdí, že taká maródka by zamávala hrou každého tímu.

"Ak nemôžete rátať s takými hráčmi, pocítite to. Ak by Bayern nastúpil bez Robbena či Ribéryho, tiež by nehral na takej vysokej úrovni,” povedal Vilanova.

Pripomenul, že sa nedá stále a všetko vyhrávať a že prvý zápas, ktorí prehrali jeho zverenci v Allianz Arene 0:4, prakticky rozhodol vopred o postupujúcom.

„Ten prvý zápas mal príliš veľkú váhu. V odvete sme sa už nedokázali nakopnúť,“ dodal. Jeho náprotivok Heynckes k odvetnému súboju, ktorému najmä v druhom polčase chýbala akákoľvek zaujímavá zápletka, poznamenal:

„Vedeli sme, koho máme proti sebe a nechceli sme nič podceniť. Moji hráči boli maximálne koncentrovaní a odohrali veľký zápas.“

Dvadsiateho piateho mája sa v Londýne na štadióne Wembley stretnú vo finále Ligy majstrov Borussia Dortmund a Bayern Mníchov. Čisto nemecké finále sa odohrá na tejto najvyššej klubovej úrovni vôbec prvý raz.

debata chyba