Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozrite si: Maďarskí ultras v Bratislave rabovali a bili sa s políciou

Rizikový zápas. Tak bol označovaný duel 2. predkola Európskej ligy medzi bratislavským Slovanom a maďarským tímom FC Videoton Fehérvár (1:1). A predzápasové predpoklady o možnosti výtržností a násilia sa, bohužiaľ, aj naplnili.

19.07.2012 20:49
Videoton Fehérvár, fanúšikovia Foto:
Fanúšikovia Videotonu Fehérvár pred zápasom proti Slovanu.
debata (38)

Už niekoľko hodín pred duelom sa v blízkosti štadióna rozložili desiatky po zuby ozbrojených policajtov so psami a pripravené bolo aj vodné delo. Približne o 18:00 začali prichádzať na parkovisko pred Pasienky autobusy s maďarskými fanúšikmi, ktorých sa dokopy nazbieralo niekoľko stoviek.

Alkoholom potužení prívrženci maďarského tímu sa okamžite aj prejavili. Začali rabovať v kaviarni v blízkosti štadióna, odkiaľ ukradli niekoľko fliaš alkoholu a nešetrili protislovenskými pokrikmi.

Krátko pred začiatkom zápasu sa dostali aj do viacerých potýčok s políciou. Najskôr mužov zákona provokovali len slovne, následne na nich začali hádzať aj poháre, ktoré ukradli, či dymovnice.

Polícia musela krotiť nespratných ultras s pomocou psov, obuškov a následne pohrozila výtržníkom aj vodným delom. Keď si maďarskí fanúšikovia uvedomili, že by proti presile nemali asi veľa šancí, upokojili sa a zamierili na tribúny.

Na štadióne sa následne prekrikovali a vulgárne urážali s fanúšikmi Slovana.

38 debata chyba