Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V šatni Slovana tiekli slzy, hráči ďakovali fanúšikom

Futbalisti Slovana nezvládli poslednú prekážku a sen o účasti v skupinovej fáze Európskej ligy 2010/2011 sa rozplynul. Remíza 2:2 vo štvrtkovej odvete play off na pôde VfB Stuttgart po domácej prehre 0:1 na postup nestačila a "belasým" zostali iba oči pre plač.

27.08.2010 15:25
Mário Božič Foto:
Smutný hráč Slovana Mário Božič.
debata (2)

Obranca Peter Jánošík podľa vlastných slov za stavu 2:0, ku ktorému sa Slovan dopracoval zásluhou gólov Martina Dobrotku a Jakuba Sylvestra, už veril v úspech. „Určite áno. Pred zápasom som ani nepomyslel na to, že sa to nemôže podariť. To by sme rovno mohli ísť do toho zápasu s tým, že prehráme. Škoda, naozaj škoda, boli sme veľmi blízko,“ uviedol Jánošík.

Za normálnych okolností remíza na pôde favorizovaného súpera znamená úspech, pohárová matematika však velila slovenskému vicemajstrovi zvíťaziť a to sa nepodarilo. Po záverečnom hvizde rozhodcu zostali rozčarovaní hráči Slovana ešte niekoľko minút smútiť priamo na trávniku a ponurá nálada následne zavládla aj v šatni hosťujúceho tímu. „Každý bol smutný, v šatni bolo ticho, nikomu nebolo do reči. Videl som niektorých aj plakať. Breza bol veľmi sklamaný, no musíme ho podržať a ísť ďalej,“ opísal Jánošík dianie v kabíne Slovana.
Smútok opantal aj mysle fanúšikov slovenského tímu, ktorí merali dlhú cestu do západnej časti Nemecka.

Priaznivci zoskupení pod hlavičkou občianskeho združenia Belasá Šľachta neúnavne hnali svojich dopredu a boli jednou z ozdôb stretnutia. Napriek početnej prevahe domácich divákov bolo v Mercedes-Benz Aréne často počuť chorály hostí a hráči Slovana podporu zo strany fanúšikov ocenili. „Patrí im veľká vďaka. Povzbudzovali nás celý zápas, aj za stavu 2:2 ich bolo stále počuť. Môžme sa im len poďakovať, že sem prišli a podporovali nás,“ dodal Jánošík, ktorého doplnil meninový oslávenec Samuel Slovák: „Boli vynikajúci. Veľmi im ďakujeme za podporu. Myslím, že sme ich nesklamali, hoci ten záver bol aj pre nich smutný.“

Skúsený stredopoliar prišiel na ihrisko v 75. minúte za stavu 2:2, no ani jemu sa už nepodarilo pomôcť k vytúženému víťaznému gólu. Podľa Slováka vylúčenie ovplyvnilo zápas, no zároveň priznal, že Slovan si mal napriek tomu postrážiť víťazstvo. „Mali sme dvojgolový náskok a bez ohľadu na to, že sme boli oslabení, sme si to podľa mňa mali ustrážiť, lebo 2:0 bol jednoducho náskok, ktorý sa dal zubami-nechtami ukopať. Pravda je však taká, že Stuttgart využil to zaváhanie a pomerne rýchlo vyrovnal,“ uviedla dlhoročná ikona Slovana.

Slovák sa vyjadril aj k téme možného predaja Kornela Salátu do Dinama Záhreb, ku ktorému by malo dôjsť práve v dôsledku vypadnutia Slovana z tohtosezónnej pohárovej Európy. „Slovan musí samozrejme aj predávať hráčov. Keď to klubu finančne pomôže a za hráča existuje náhrada, určite to je aktuálne. Samozrejme je treba pracovať koncepčne a za odchádzajúceho hráča musí prísť náhrada. Toto je však skôr otázka na vedenie,“ dodal Slovák.

2 debata chyba