Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grendel: Hlavy máme dole, ale o postup ešte zabojujeme

Z domácej šatne vyšiel ako prvý. Bez tradičného úsmevu, so sklamaným výrazom v tvári. Špílmacher bratislavského Slovana Erik Grendel neskrýval po prehre so Stuttgartom rozčarovanie z výsledku. Pred budúcotýždňovou odvetou však sľubuje, že so spoluhráčmi ešte zabojuje o postup aj na horúcej nemeckej pôde.

19.08.2010 22:03
Slovan Grendel Foto:
Erik Grendel.
debata (1)

„Neboli sme horším mužstvom,“ rozhovoril sa jeden z najaktívnejších hráčov na ihrisku. „Rozhodla jediná chybička, ktorú sme nanešťastie spravili my a skúsený tím, akým Stuttgart je, ju využil,“ dodal rýchlonohý stredopoliar.

Zverenci Jozefa Jankecha si v zápase na Pasienkoch vytvorili množstvo príležitostí. Prekonať brankára hostí sa im však nepodarilo ani raz. „My sme ich chyby nepotrestali. Vždy nám chýbal posledný krok k tomu, aby sme sa mohli radovať z gólu,“ vravel Grendel. Kapitán reprezentačnej dvadsaťjednotky sa sám ocitol v prvom polčase vo veľkej šanci. „Mojej strele chýbala väčšia presnosť. Mal som to skúsiť trafiť po zemi,“ ľutoval nevyužitú možnosť na otvorenie skóre dubnický rodák.

Ako to vyzeralo v šatni belasých tesne po zápase? „Mali sme hlavy dole, ale povedali sme si, že ideme ďalej. Máme pred sebou ešte deväťdesiat minút,“ opísal atmosféru Grendel, ktorého z koncentrácie nevyviedol ani moment z 35. minúty zápasu, keď fanúšikovia Slovana prevalili plot oddeľujúcich ich od priaznivcov hostí a strhla sa bitka. „Snažili sme sa nevnímať, čo sa deje,“ uviedol útly futbalista.

Napriek jednogólovej strate Grendel nezúfa. V stuttgartskej Mercedes-Benz Aréne je pripravený pobiť sa o postup do skupinovej fázy Európske ligy. „Máme pred sebou ešte odvetu, vyhrať môžeme aj v Stuttgarte. Dnes sme sa presvedčili, že to nie je žiadne svetoborné mužstvo,“ verí dvadsaťjedenročný mladík. „V závere nám už možno došli sily, ale Stuttgartu sme boli dôstojným súperom a nemáme sa za čo hanbiť.“

1 debata chyba