Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan prehral so Stuttgartom 0:1, zápas prerušili pre výtržnosti

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom úvodnom zápase play off Európskej ligy s VfB Stuttgart 0:1. Po bezgólovom polčase sa o jediný gól stretnutia postaral dve minúty pred koncom duelu Martin Harnik. Belasí si tak pred odvetou, ktorá je na programe 26. augusta o 20.00 v Stuttgarte, skomplikovali postupové šance do skupinovej fázy súťaže.

19.08.2010 18:48
Stuttgart, radost, Guede Foto:
Radosť futbalistov Stuttgartu a protesty Karima Guedého.
debata (28)

**EL – play off (4. predkolo) – 1. zápas: **

Slovan Bratislava – VfB Stuttgart 0:1 (0:0)

  • Gól: 88. Harnik. ŽK: Bagayoko, Had – Degen, rozhodovali: Chapron – Boisdenghien, Perruaux (všetci Fr.), 8120 divákov.
  • Slovan: Putnocký – Dobrotka, Saláta, Jánošík, Had – Guédé – Bagayoko, Grendel (82. Kuzma), Kiss, Ivana (61. Breznaník) – Sylvestr (67. Slovák)
  • VfB Stuttgart: Ulreich – Degen, Boulahrouz, Niedermeier, Molinaro – Träsch (61. Audel), Gentner, Kuzmanovič, Gebhart – Cacau (85. Marica), Pogrebňak (67. Harnik)

Najhviezdnejší hráč nemeckého tímu Cacau sa rútil do šance už po niekoľkých sekundách hry, keď sa v strede ihriska nechal trestuhodne obrať o loptu Guédé. Domáca obrana hroziace nebezpečenstvo zažehnala a v 3. minúte pohrozil na opačnej strane Grendel, ktorý však netrafil bránu. V úvodnej štvrťhodine mali loptu častejšie na kopačkách hráči Stuttgartu, podnikajúci útoky predovšetkým po pravej strane. Na začiatku 16. minúty prišiel center práve z pravej strany z kopačky Pogrebňaka a Cacau z päťky hlavou len tesne minul pravú žrď Putnockého svätyne. O dve minúty na to Grendel v súperovej šestnástke priťukol loptu Sylvestrovi, jeho slabá strela do stredu brány však Ulreichovi nenarobila väčšie problémy. Po polhodine hry mohol otvoriť skóre Dobrotka, ktorý si nabehol na Grendelov priamy kop, no lopta podobne ako pri šanci Cacaua letela tesne vedľa žrde.

Martin Dobrotka (vpravo) v súboji s Cacauom. Foto: TASR
Cacau, Dobrotka Martin Dobrotka (vpravo) v súboji s Cacauom.

O pár sekúnd sa dostal k zakončeniu aj exekútor predošlej štandardnej situácie, no v dobrej pozícii trafil jedného z brániacich hráčov. V 37. minúte hlavný rozhodca na päť minút prerušil zápas pre výtržnosti fanúšikov, keď chuligáni Slovana zbúrali provizórny plot a pred fyzickým kontaktom s nemeckými fanúšikmi ich zastavil až príchod ťažkoodencov. Na konci 45. minúty sa Bagayoko vrútil do veľkého vápna z pravej strany, no premrhal ideálny moment na strelu či prihrávku a zo šance nič nebolo. Ten istý hráč sa vzápätí dostal k hlavičke, ale minul priestor troch žrdí. V nadstavenom čase sa Sylvestr predral v šestnástke k prudkej prihrávke, na ktorú nikto z jeho spoluhráčov nedosiahol a následná strela Bagayoka letela nad.

Výtržnosti na Pasienkoch. Foto: ČTK
Fanusikovia, Slovan, Stuttgart Výtržnosti na Pasienkoch.

Do druhého dejstva vstúpili lepšie „belasí“. Guédé si s Cacauom vymenili úlohy zo začiatku zápasu, legionár v službách Slovana pri stredovom kruhu obral o loptu kapitána Stuttgartu, Bagayoko však z jeho aktivity napokon vyťažil iba rohový kop. V 57. minúte Slovanisti rýchlo rozohrali priamy kop, Kiss sa pred šestnástkou zvrtol s loptou a hoci sa gólman Stuttgartu natiahol po lopte, tá letela vedľa jeho pravej žrde. Zahrmieť mohlo po štandardke na druhej strane, no Gebhart trafil z uhla iba do žrde. Domáci sa zahryzli do „Švábov“ a tí sa museli stiahnuť do defenzívy. Mimoriadne aktívny Guédé v strede ihriska zbieral väčšinu lôpt a vyzýval spoluhráčov k útočeniu.

Fanúšikovia v "opatere" polície. Foto: Robert Hüttner
futbal fanúšik polícia Fanúšikovia v "opatere" polície.

Väčšina snaženia domáceho mužstva končila na pozornej obrane hostí, ktorí sa s pribúdajúcim časom púšťali dopredu výhradne po ľavej strane, kde operoval Cacau. Ten sa dostal do nádejnej príležitosti na začiatku 76. minúty, no prudkou strelou rozvlnil len bočnú sieť. O tri minúty neskôr rovnaký hráč napriahol z veľkej diaľky a Putnocký iba s námahou vyrazil loptu na rohový kop. Zverenci trénera Jozefa Jankecha sa v závere snažili vystupňovať tlak, no v 88. minúte zabezpečil Stuttgartu najtesnejšie víťazstvo po centri Audela striedajúci Harnik. V nadstavenom čase mal ešte výbornú šancu na vyrovnanie Kiss, no neujala sa ani jeho strela.

Jozef Jankech, tréner Slovana Bratislava: „Mali sme šance, viac ako súper, ale nedali sme góly. Súperovi vyšli striedania, nám nie. Videli sme dobrý futbal, hralo sa hore-dolu. Prehrali sme nešťastne. Mojim hráčom odišli sily. Máme ale ešte pred sebou odvetu.“

Christian Gross, tréner VfB Stuttgart: „Bol to ťažký zápas. Musíme ďalej pracovať na vylepšení nášho herného prejavu. Aj odveta bude nesmierne ťažká. Hra Slovana ma neprekvapila, mal som ju naštudovanú z videa i osobnej návštevy ligového súboja. Gól na ihrisku súpera je cenný.“

Martin Dobrotka, kapitán Slovana Bratislava: „Mali sme aj v druhom polčase viac striel, či šancí. Napokon sme v závere inkasovali, keď nám ušiel po pravej strane hráč. Možno súperovi chýbala rozohratosť, žiaľ nevyužili sme to. Stuttgart má veľkú kvalitu, ale v odvete budeme hrať disciplinovane a myslím, že môžeme uspieť.“

Erik Grendel, stredopoliar Slovana: „Určite sme z prehry smutní, ale nevešiame hlavy. Tak ako dal Stuttgart u nás gól, môžeme aj my na pôde súpera, ktorý nie je žiadnym svetoborným tímom. Dnes nám k lepšiemu výsledku chýbala lepšia finálna prihrávka, ale nevzdávame sa.“

Martin Dobrotka (vpravo) v súboji s Cacauom.
Jakub Sylvestr (vpravo) sa snaží ustrážiť loptu...
+5Jeronimo Barreto uniká pred Karimom Guedém.
28 debata chyba