Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcete vidieť hviezdy Chelsea v Žiline? Pripravte si 300 eur

Kto chce vidieť naživo prvý súboj futbalistov Žiliny v Lige majstrov, musí načrieť naozaj veľmi hlboko do peňaženky. Vedenie slovenského majstra zverejnilo na oficiálnej internetovej stránke ceny vstupeniek na duel prvého kola skupinovej fázy LM proti londýnskej Chelsea.

30.08.2010 21:46
Žilina - Sparta Foto:
Aj najvernejší fanúšikovia Žiliny zaplatia za lístok na Chelsea minimálne 50 eur.
debata

Najlacnejšie lístky sú k dispozícii na Severnú a Južnú tribúnu za 50 eur, ale kúpiť si ich môžu iba permanentkári a držitelia kariet MŠK Klub. Od 19. augusta však už klub nové karty nevydáva.

Ak nepatríte ani do jednej z týchto skupín, pripravte si najmenej 300 eur. Presne toľko stojí vstupenka II. kategórie na Západnú alebo Východnú tribúnu. Za lístok I. kategórie zaplatí záujemca 400 a za VIP vstupenku 600 eur. Permanentkári majú pri lístkoch I. a II. kategórie 50%-nú zľavu, za VIP zaplatia 400 eur.

„Našu filozofiu pri predaji vstupeniek sme postavili na zvýhodnení permanentkárov a majiteľov klubových kariet. Tí budú zvýhodnení nielen tým, že si môžu ako prví kúpiť lístky, ale aj ich cenou. Pre držiteľov permanentiek je o 50 % nižšia ako pre tých, ktorí permanentku nemajú. Navyše ceny lístkov na tribúny za bránami sú výrazne lacnejšie oproti ostatným cenám a sú postavené na princípe lojality. Ľudí, ktorí vlastnia permanentku alebo kartu MŠK Klub je takmer 5 000 a títo majú pre nás prioritu, aby sa dostali na štadión,“ uviedol pre mskzilina.sk predseda dozornej rady klubu Jozef Antošík. „Ceny lístkov na voľný predaj sa zdajú možno vysoké, ale my chceme eliminovať aj ich možný predaj na čiernom trhu. Navyše, MŠK Žilina je v elitnej spoločnosti, a peniaze z príjmov za lístky môže využiť na ďalší rozvoj,“ vysvetlil Antošík vysoké ceny lístkov.

Pre záujemcov sú k dispozícii aj lístky na trojzápas za 700 (I. kategória) resp. 1000 eur (VIP).

Vysoké sumy fanúšikov pobúrili. Jasne to dávajú najavo aj v diskusii na klubovej stránke. „Človek s tým klubom žije denno-denne, hltá každučkú informáciu, ktorá sa týka MŠK, vystojí si rad na Klub Karty, na zápase si ide hrdlo vykričať, aby tým chalanom nejako pomohol, na výjazdy si berie v práci dovolenku a keď už ten úspech konečne príde, tak vy sa tomu fanúšikovi, ktorý vám chodí každý týždeň na Dubnicu, Prešov, Ružomberok odvďačíte tým, že dáte na zápas, o ktorom celý život sníval vstupné 50 eur. Ja síce pracujem, ale aj pre mňa je 50 eur dosť veľa a to nemám ženu ani deti. A kde ich majú zobrať vaši najvernejší, ktorí na zápasoch robia atmosféru, veď to sú väčšinou študenti?,“ reagoval fanúšik s prezývkou kuzmic.

Pre porovnanie, fanúšikovia FC Chelsea si vychutnajú domáci zápas proti Žiline, ktorý je naplánovaný na 23. novembra, len za 36,55 eur. Dôchodcovia a deti dokonca len za 18,30 eur. Tribúny štadióna Stamford Bridge pojmú 41 841 divákov.

Oveľa lacnejšie vyjde sledovanie Ligy majstrov aj fanúšikov FC Barcelona. Za domáce duely svojich miláčikov zaplatia od 42 do 127 eur. Kapacita Nou Campu je 98 787. Rozhodujúci kvalifikačný duel o postup na MS vo futbale v poľskom Chorzówe mohli vidieť slovenskí priaznivci za 27 eur. Za sumu, ktorú chce žilinský klub za vstup na jediný duel Ligy majstrov si futbalový nadšenec vo Wigane kúpi celoročnú permanentku a za 356 eur môže sledovať jednu z najkvalitnejších líg na svete.

Aj na nedávnych majstrovstvách sveta v Južnej Afrike boli ceny vstupeniek na zápasy v skupinách oveľa nižšie. Záujemcovia zaplatili od 53,5 do 107 eur. Dokonca aj najlacnejší lístok na finálový duel stál menej ako 300 eur (268).

Ceny lístkov na Žilina – Chelsea:

Západná a Východná tribúna
VIP: 400 €(permanen­tkári)/600 € (ostatní)
I. kategória 200 €/400 €
II. kategória 150 €/300 €

Severná a Južná tribúna
50 € pre permanentkárov a držiteľov MŠK Klub kariet
Cena VIP lístku na trojzápas – 1000 €
Cena I.kategórie na trojzápas – 700 €

debata chyba