Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvaja kľúčoví hráči odišli, piati hrať nemôžu. Obrovské problémy Slovana pred Sturmom Graz

Tréner slovenského futbalového majstra Slovana Bratislava Vladimír Weiss nemal pred štvrtkovým súbojom play off o osemfinále Európskej konferenčnej lige dobré správy.

14.02.2024 20:45 , aktualizované: 20:51
Vladimír Weiss Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss.
debata (2)

V úvode tlačovej konferencie Weiss rozosmiala otázka o zdravotnom stave Sharaniho Zuberuho, ktorý začal s tréningom na bežiacom páse.

Následne však prešiel k väčším problémom. Treba pripomenúť, že počas zimného prestupového obdobia Slovan opustili dve opory základnej zostavy Lucas Lovat a Aleksandar Čavrič.

23. Koeficient Čítajte viac Manévre v Grazi. Polícia sa chystá na slovanistov: Ultras sú považovaní za výtržníkov, píšu v Rakúsku

„Smejem sa trošku cez slzy, pretože máme problém. Borjan a Wimmer nemôžu hrať kvôli kartám. Blackman má angínu, nie je tu s nami. Sharaniho ste spomenuli. Risvanis si na druhom tréningu zlomil lícnu kosť. Títo piati hráči nemôžu zasiahnuť do zajtrajšieho súboja,“ uviedol bývalý tréner slovenskej reprezentácie.

Brankára Borjana nahradí medzi žrďami Martin Trnovský. Kanadský gólman obdržal červenú kartu v záverečnom decembrovom zápase skupinovej fázy proti Olimpiji Ľubľana (1:2). V piatkovom ligovom šlágri na pôde Žiliny (4:0), ktorým začali „belasí“ jarnú časť, si navyše narazil chrbát a musel ho vystriedať práve Trnovský.

Dávid Hancko Čítajte viac Hanckovci doma riešili tri percentá, nie 97. Holandskí novinári píšu o veľkom profesionálovi i najlepšom hráčovi klubu

„Myslím si, že každému pomohol ten zápas a víťazstvo. Chalani hrali výborne a podali výborný výkon. Verím, že sa to podarí aj zajtra,“ uviedol 23-ročný brankár pre oficiálnu webstránku Slovana. Svojho kanadského spoluhráča nahradil aj v decembri na Tehelnom poli a nasadenie na európskej úrovni tak preňho nie je v tejto sezóne premiérové.

Pred stretnutím upozornil na kvalitu rakúskeho vicemajstra, ktorý bol považovaný za jedného z prijateľnejších súperov z decembrového žre­bu.

„Určite to nebude také jednoduché a také ľahké, ako sa hovorí. Nebude to vôbec ľahký zápas a bude náročný po fyzickej aj psychickej stránke. Ako každý takýto duel,“ povedal brankár, ktorý absolvoval v tejto sezóne celkovo šesť stretnutí. Neopomenul ani fanúšikov, ktorých príde do Štajerska podľa klubu približne 1500: „Cestou som čítal, že sem ide nejakých 1500 našich fanúšikov. Každého hráča to určite veľmi potešilo. Veľmi sa teším, že nás prídu takto podporiť a dúfam, že im to vrátime dobrým výsledkom.“

Modrá karta Čítajte viac Futbal rieši farebnú revolúciu: Zničí to hru, ozýva sa z Anglicka a osobnosti sú proti

Zvláštnu príchuť bude mať konfrontácia so Sturmom pre rakúskeho obrancu Kevina Wimmera. Do Slovana prišiel v lete z Rapidu Viedeň a v minulosti pôsobil aj v klube LASK Linz.

„Bude to veľmi náročný zápas vonku. Sturm je doma veľmi kvalitný, budú tlačiť od prvej minúty. Stále tam poznám veľa hráčov, pre mňa je trocha smola, že nemôžem hrať v rodnej krajine, ale ak budú moji spoluhráči hrať tak, ako v Žiline, máme šancu,“ uviedol hráč, ktorý bol najmä v skupinovej fáze EKL často súčasťou základu v tímu Vladimíra Weissa st.

Jednou z mála dobrých správ je možnosť využiť skúsený pilier stredu poľa Juraja Kucku, ktorý v piatkovom víťaznom súboji na pôde Žiliny (4:0) nehral. „Ďuro mal trošku problém s členkom, ale už je fit. Bol fit už aj v Žiline, ale šetril som ho kvôli umelej tráve,“ vysvetlil Weiss.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Sturm Graz #Európska konferenčná liga