Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manévre v Grazi. Polícia sa chystá na slovanistov: Ultras sú považovaní za výtržníkov, píšu v Rakúsku

Pred štvrtkovým zápasom Európskej konferenčnej ligy medzi Sturmom Graz a Slovanom Bratislava sa polícia pripravuje na vysoko rizikový zápas. Očakáva sa pochod fanúšikov belasých a okolo štadióna bude vytvorené bezpečnostná zóna.

14.02.2024 12:40
23. Koeficient Foto:
Do Grazu by malo doraziť 1400 fanúšikov bratislavského Slovana.
debata (1)

Vedenie Sturmu očakáva v rizikovom stretnutí zvýšený pohyb hosťujúcich fanúšikov a pripravuje sa aj na hromadný pochod v podaní Slovana.

Preto je podľa Kronen Zeitung vytvorená okolo štadióna 500-metrová bezpečnostná zóna a miestna polícia sa pripravuje na „veľkú“ operáciu.

V okolí Liebenauer Stadium, alebo Merkur Areny, ktorá pojme 16-tisíc divákov, a hlavného námestia bude obmedzená doprava.

Modrá karta Čítajte viac Futbal rieši farebnú revolúciu: Zničí to hru, ozýva sa z Anglicka a osobnosti sú proti

Policajnú akciu bude viesť podplukovník Willibald Gutschi. Nechcel zverejňovať detaily, ako sa bezpečnostné zložky pripravujú na príchod zhruba 1400 priaznivcov belasých.

Štajerské krajinské policajné oddelenie nariadilo vytvorenie bezpečnostnej oblasti od štvrtka 15:00 do piatka 13:00. V okruhu 500 metrov od arény môže polícia vyviesť osoby, ktoré spáchali nebezpečné útoky proti životu, zdraviu alebo majetku v súvislosti s významným športovým podujatím.

„Osoby, ktoré sa budú nachádzať v tomto priestoru napriek zákazu vstupu do neho, sa dopustia správneho deliktu a môžu byť potrestané pokutou až do výšky tisíc eur alebo odňatím slobody na štyri týždne v prípade nevymožiteľnosti spomínanej sumy,“ cituje Krone z nariadení polície.

Dávid Hancko Čítajte viac Hanckovci doma riešili tri percentá, nie 97. Holandskí novinári píšu o veľkom profesionálovi i najlepšom hráčovi klubu

V Grazi už majú bohaté skúsenosti s rizikovými zápasmi. V posledných rokoch dbala napríklad na príchod fanúšikov Feyenoordu Rotterdam či Lazia Rím.

Podľa rakúskeho denníka sú pravicoví ultras priaznivci Slovana Bratislava považovaní na výtržníkov a na ich stretnutiach je možné opakovane vidieť neonacistické symboly. Zápas v Merkur Arene má výkop od 18:45 h.

Krásna talianska moderátorka Diletta Leottaová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Je považovaná za najkrajšiu moderátorku na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Sturm Graz #Európska konferenčná liga