Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusom vstup zakázaný! Grécky tím sa musí zaobísť bez svojho hráča. Cítim krivdu, je mi z toho zle, reagoval tréner

Futbalisti gréckeho klubu PAOK Solún si musia vo štvrtkovom úvodnom zápase play-off o účasť v skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2023/2024 na pôde škótskeho klubu Hearts of Midlothian poradiť bez ruského stredopoliara Magomeda Ozdojeva.

24.08.2023 15:23
PAOK Foto: ,
PAOK Solún.
debata (26)

Tridsaťročný hráč totiž nedostal vízum potrebné na vstup do krajiny, čo jeho tréner Razvan Lucescu považuje za nespravodlivé.

„Cítim veľkú krivdu, keď nemám k dispozícii hráča z dôvodu víz. Nerozumiem ľuďom, ktorí o tomto rozhodujú. Osobne je mi z toho zle,“ povedal rumunský kouč na predzápasovej tlačovej konferencii v Edinburghu.

Neymar, Arturo Vidal Čítajte viac Mal depresie a potom sa zabil. Známy futbalista pobúril vyjadrením na adresu zosnulého brankára. Odporné, reagovali médiá

Jeho zverencom bude vraj bude 35-násobný reprezentant Ruska chýbať.

„Ako tím sa musíme prispôsobiť, ale sme z toho smutní. Vždy je ťažké spájať futbal s politikou,“ uviedol nigérijský obranca William Troost-Ekong.

Ozdojev opustil vlasť pred rokom, keď zo Zenitu Petrohrad prestúpil do tureckého klubu Fatih Karagümrük a odtiaľ neskôr do Grécka.

Rovnako ako on dopadol pred troma týždňami jeho krajan Gael Ondoua zo švajčiarskeho tímu FC Servette, ktorému úrady nepovolili vstup do Škótska na duel kvalifikácie Ligy majstrov na pôde tímu Glasgow Rangers.

SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo Slovan Haifa BAX Čítajte viac Liverpool na obzore. Slovan sa vracia zo sna do reality

Európska futbalová únia (UEFA) k tejto záležitosti uviedla, že nemôže ovplyvniť rozhodnutie vlády v danej krajine udeliť či neudeliť futbalistovi víza.

Rusi môžu hrať v súťažiach pod hlavičkou UEFA, aj keď kluby z tejto krajiny vlani vylúčila zo svojich súťaží krátko po začiatku vojenskej invázie Ruska na Ukrajinu.

To isté platí pre ruské mužské i ženské reprezentácie v súťažiach Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
26 debata chyba
Viac na túto tému: #PAOK Solún