Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gašparík: Mali sme súpera na lopate, ale bolo tam alibi. Na postup cez Dnipro treba desať frajerov, videl som ho len v dvoch hráčoch

Po minulotýždňovom postupe do play off Európskej konferenčnej ligy cez Lech Poznaň žiaril šťastím. V stredu večer bol na pozápasovej tlačovej konferencii poriadne sklamaný.

24.08.2023 05:42
Trnava, Dnipro Foto: ,
Tréner Spartaka Michal Gašparík urobil po polčase tri zmeny. K vytúženému triumfu neviedli.
debata (13)

Kouč Trnavy Michal Gašparík pred slovenskými médiami priznal, že jeho zverenci po remíze 1:1 s oslabeným Dniprom zahodili veľkú šancu. „V košickej odvete nás čaká veľká skúška,“ uvedomuje si kouč Trnavy.

Aké je vaše hodnotenie prvého duelu o postup do skupiny EKL?

Po červenej karte sa hráči akoby zľakli toho, že môžu vyhrať. Chcel som hrať v druhom polčase na dvoch útočníkov, ale Djuričin hovoril, že sa mu zle dýcha a tak sme hľadali inú alternatívu.

V druhom polčase sme hrali lepšie, strelili sme prvý gól. Dali sme však súperovi obrovský darček. Najskôr pokazená prihrávka a potom penalta, keď prišli prvýkrát na našu polovicu. Veril som, že dáme druhý i tretí gól, namiesto toho je 1:1.

Čo mužstvu chýbalo v prvom polčase?

Neboli sme efektívni. Erik Daniel či Marco Djuričin musia také šance premieňať. Takto je všetko otvorené. Dnipro má kvalitu aj v desiatich. Som smutný a sklamaný. Takáto šanca sa vám vyskytne možno raz za kariéru.

Hrali sme pomaly, zle sme stáli, také alibi. Nebyť toho smolného momentu, mali by sme inú náladu. Na lavičke som potom hovoril, že ideme vabank a chceme vyhrať. Nakoniec sme už nedokázali v závere dať aj druhý gól, bola to taká hádzaná.

Trnava, Dnipro Čítajte viac Trafil brvno, zahodil tutovku v závere. Čo tomu chýbalo? Mal som dať gól, bola to moja chyba, hnevala sa opora Trnavy

Nechceli ste zasiahnuť do zápasu už v prvom polčase?

Toto je play off, nie každý takto výrazne vstupuje do duelu, aby striedal po polčase trikrát. Hovoril som chlapcom počas občerstvovacej prestávky, aby boli pokojnejší.

Zmenili sme aj nejaké veci, ale stále sme si nevedeli prihrať. Možno to niekedy nie je výhoda, keď súper dostane červenú, ale bola to dnes pre nás pomoc, jednoznačne.

Cez polčas ste zvyšovali hlas alebo skôr upokojovali mužstvo?

Snažili sme sa skôr upokojiť tím, aby tam boli lepšie riešenia, napríklad štandardných situácii. Často takéto duely v pohárovej Európe rozhodujú skúsenosti a náš tím ich veľa nemá.

V závere prišla aj druhá červená karta pre Dnipro. Aké boli vaše pokyny?

Hrali sme vzadu s tromi obrancami, ale v takejto atmosfére sa to nedá ukričať. Nechcel som, aby sme z toho spravili hádzanú. Želal som si viac centrovaných lôpt.

Mohli sme ísť silovo a nie cez krátke prihrávky. Potom čakáte, že to na seba niekto vezme. V tomto prípade som mal tento pocit len z dvoch hráčov – Oforiho a Daniela. Keby dal Erik druhý gól, mali by sme všetci úsmev na tvári. Takto je to vyrovnané so súperom, ktorý je silnejší ako my.

Trnava, Dnipro Čítajte viac Po VAR-e mala Trnava Dnipro na podnose. Fotograf zachytil kľúčový moment stretnutia

Kelvin Ofori opäť skóroval. Vidíte na jeho hre progres?

Iste, ale potrebuje zlepšiť finalizáciu a efektivitu. Pomohol nám dvomi peknými gólmi. V Nemecku sa neudržal, lebo nie je fyzický a nemá taký bežecký rádius.

V slovenskej lige sa jeho slabiny neodkryli, ale v druhej Bundeslige sa ukážu. Má skvelý dribling, ale chýba mu viac súbojovosti.

Budete Sebastiánovi Kóšovi vyčítať penaltový zákrok?

Budem. Jednak tá laxná prihrávka Štetinu. A potom veľakrát učím stopérov, aby nešli zbytočne na zem. Odtiaľ sa nič nedeje.

Aj keby útočník vystrelil, brankári to vedia vyriešiť z bližšej vzdialenosti. Mohol ten súboj ustáť. Potom prišiel nešťastný moment, ale nemôže súpera zaháknuť nohou. To je jasná penalta.

Aký je dôležitý pre váš tím?

Niekedy zabúdame, koľko má rokov, lebo hrá s nami dlho. Máme od neho najvyššie očakávania. Je to mladučký chalanisko. Zlepšuje sa, preto je tu opäť o neho záujem. Sme spokojní.

Trnava, Dnipro Čítajte viac Trnava hrala celý zápas presilovku. Do Ukrajincov búšila, no do odvety v Košiciach si vezie len remízu

Čo čakáte od odvety?

Verím, že Slováci a Košicania, čo sa tam dostanú nám pripravia prajnú atmosféru. Budeme bojovať. Bude to iný zápas. Urobíme maximum pre postup, nebudeme sa vzdávať. Čaká nás veľká skúška. Šance sú päťdesiat na päťdesiat. Zahodili sme šancu na výhru, stále sú favoriti.

Mali sme ich na lopate. Proti takýmto tímom potrebujete desať frajerov, ktorí idú na sto percent, aby ste postúpili. S Lechom sme mali niektorých aj vyše 100 percent, preto sme išli ďalej. V stredu som však mal pocit, že naplno nešli všetci hráči. Potom je to cítiť.

Kto si však oblečie dres Spartaka, musí bojovať a šmýkať sa. To sme my, Trnavčania. Nie sme v Košiciach doma. Keď nastupujeme v Trnave a hrá Silenzio, mám zimomriavky.

Všetci, ktorí naplnia štadión, sú blázni. Škoda, že sme nepriniesli happy end. Verím, že príde v odvete. Kulisa bola skvelá. Aj Slovan vypredá európske zápasy, ale v Trnave je o čosi lepšia atmosféra.

Kouč Slovana Vladimír Weiss st. vám drží v Európe palce. Zaregistrovali ste to?

Videl som to. Je to pekné, potešilo ma to. U nás je to rovnaké aj medzi hráčmi. V lige sme rivali, ale v Európe si držíme palce. Bolo by skvelé, keby Slovan a Trnava hrali prvýkrát obaja v skupinovej fáze.

Verím, že to dnes proti Arisu zvládnu. Spravili by krok dopredu. Zaslúžia si to. Majú kvalitné mužstvo, trénera aj vedenie a robia všetko pre úspech.

Zápas Trnava - Dnipro v obrazoch Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Trnavy pred zápasom proti Dnipru.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Kelvin Ofori