Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trafil brvno, zahodil tutovku v závere. Čo tomu chýbalo? Mal som dať gól, bola to moja chyba, hnevala sa opora Trnavy

Pred týždňom boli sebavedomí, nebojácni a efektívni. V stredu večer im všetky tieto atribúty chýbali a prejavilo sa to na výsledku.

23.08.2023 22:42
Trnava, Dnipro Foto: ,
Trnavská radosť po Oforiho góle.
debata (1)

Futbalisti Spartaka Trnava zahodili veľkú šancu výrazne sa priblížiť premiérovému postupu do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. V domácom prostredí remizovali s Dniprom 1:1.

Ukrajinský klub, ktorý začínal aktuálny ročník v Lige majstrov, je favoritom dvojzápasu. Lenže v piatej minúte išiel po intervencii systému VAR predčasne pod sprchy hosťujúci stopér Sarapij.

Dnipro-1 nakoniec dohrávalo len s deviatimi hráčmi po druhej žltej karte Kohuta. Ani to však domácim k výhre nepomohlo.

„Ťažko sa mi to hodnotí. Mali sme vyhrať. Boli tam šance, ale je z toho remíza. Musíme vyhrať v odvete. Hrali sme presilovku a nevyužili. Inkasovali sme z jediného brejku. Všetko sme chceli robiť rýchlo, mali sme si to pripraviť. Škoda,“ vravel po stretnutí krídelník Erik Daniel.

Keď minulý štvrtok vyradili Lech Poznaň, zo spoluhráčmi zlomili súpera najmä skvelou efektivitou a sebavedomím. Skoré vylúčenie však domácich akoby pribrzdilo. A nepomohlo im ani vypredané hľadisko.

Trnava, Dnipro Čítajte viac Po VAR-e mala Trnava Dnipro na podnose. Fotograf zachytil kľúčový moment stretnutia

"Vždy chceme viac. Každý jeden z nás. Je to remíza, ale mohli sme vyhrať. Musíme dať hlavu dole a tvrdo makať. Hrali sme pomaly. Keby sme si posúvali loptu rýchlejšie, našli by sme pri presilovej hre voľného hráča.

Dnipro je kvalitný súper. Musíme sa však pozerať na seba. A ja najmä na svoj výkon, čo by sa dalo zlepšiť. Vždy sa však dá urobiť viac. Verím, že odvetu zvládneme a kvalifikujeme sa do skupinovej fázy," pridal sa autor jediného gólu Sparta Kelvin Ofori.

Ešte pred ním zahodil tutovku Marco Djuričin, po polčase trafil brvno Daniel. Keď sa už duel chýlil ku koncu a Dnipro bránilo len s ôsmimi hráčmi v poli, zahodil 31-ročný rodák z Hodonína tutovku. Z piatich metrov prepálil bránku.

„Čo tomu chýbalo? Nič. Mal som dať gól, to tomu chýbalo. Bola to len moja chyba,“ kajal sa Daniel.

Tréner Gašparík chvíľu zvažoval, že do súboja zasiahne ešte v prvom polčase. Do druhého poslal trojicu nových hráčov, vrátane Samuela Štefánika. Skúsený stredopoliar si uvedomuje, že Trnava doma premárnila šancu na lepší výsledok.

Trnava, Dnipro Čítajte viac Trnava hrala celý zápas presilovku. Do Ukrajincov búšila, no do odvety v Košiciach si vezie len remízu

„Je to otvorené, musíme zabojovať. Do penalty sme hrali dobre. Viedli sme 1:0, mali sme náznaky, ale inkasovaný gól na pribrzdil. Nie je to ako prehra, ale čaká nás náročná odveta. Môže sa stať hocičo, Európa je otvorená,“ skonštatoval Štefánik.

Budúci štvrtok čaká Trnavu nezvyčajný duel. Odohrá ho v Košickej futbalovej aréne, prechodnom domove Dnipra-1. Lístky do domácich sektorov si môžu kúpiť iba fanúšikovia s trvalým pobytom v Košiciach a Prešove.

"Mrzí ma, že sme plný štadión nepotešili. Niekedy máte vysokú efektivitu, ako proti Lechu, inokedy menšiu. V týchto fázach treba lepšie využívať šance.

V odvete môže rozhodnúť prvý gól. Sám som zvedavý, aké to v Košiciach bude. Dnes sme mali veľkú podporu, ale nevyužili sme to. Rozhoduje sa na trávniku, nie v hľadisku," uzavrel Štefánik.

Zápas Trnava - Dnipro v obrazoch Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Trnavy pred zápasom proti Dnipru.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Spartak Trnava