Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool na obzore. Slovan sa vracia zo sna do reality

Pravdepodobne opäť s úplne zaplnenými tribúnami. So súperom ešte ofenzívnejším, aký ho vyradil z Ligy majstrov. A tiež snahou si po štvrtýkrát zahrať v hlavnej súťaži európskeho pohára číslo dva.

24.08.2023 09:27
SR Bratislava šport futbal LM 3. predkolo... Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovana proti Haife.
debata (1)

Futbalisti Slovana Bratislava už dnes (20.30, prenos vysiela RTVS) môžu čiastočne hodiť za hlavu vypadnutie z Ligy majstrov s Maccabi Haifa. Na Tehelnom poli ich čaká súboj play off Európskej ligy proti Arisu Limassol.

"Pred tromi rokmi hrali druhú ligu a už sú hore. Majú rýchlostné typy, sú takticky dobre pripravení, otvárajú súpera podobne ako Haifa. Musíme dobre brániť a dať si pozor, lebo sú ešte ofenzívnejší ako Maccabi.

Tešíme sa na duel pred skvelou kulisou. Verím, že ľudia pôjdu zo štadióna domov šťastní," povedal na včerajšej tlačovej konferencii tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Oporou Arisu dobrák zo Slovenska

Pred dvojzápasom so Zrinskij Mostar v 2. predkole Ligy majstrov vyhlásil, že Aleksandar Čavrič je pre mužstvo nenahraditeľný. Weissa čaká náročný rébus, nakoľko 29-ročný Srb je zranený.

SR futbal FL 22. kolo Slovan Spartak Trnava weiss Čítajte viac Weiss vystrúhal poklonu Gašparíkovi a Trnave. Ako tréner Slovana by som to nemal hovoriť, ale...

"Nebol pripravený už v odvete vonku, ale chcel hrať. Riskli sme to. Má svalové zranenie. Nie až také vážne, ale prakticky netrénuje. Jeho rýchlosť by chýbala každému. Musíme ho nahradiť.

Je to náš najlepší strelec. Ostatní budú môcť hrať. Do kádra sa vrátili Vlado (Weiss ml., pozn.) a Kyriakos Savvidis," prezradil Weiss st.

Belasí si užili netradične dlhú osemdňovú zápasovú prestávku. Kvôli chorobe hráčov Michaloviec bolo odložené ligové kolo, a tak sa Slovan mohol naplno koncentrovať na súboj s Arisom.

„Tí, čo ťahali Európu, si oddýchli. Chceli sme hrať s Michalovcami, ale takto to vyšlo. Na to sa nikto nebude pýtať. S Arisom je to 50 na 50, chceme hrať ofenzívny futbal a postúpiť. Aj súper hrá ofenzívny futbal, bude to zaujímavé,“ prognózoval Weiss.

V zostave hostí by nemal chýbať slovenský stredopoliar Július Szöke. Dvadsaťosemročný defenzívny záložník patrí k oporám cyperského majstra. Weiss ho registruje ešte z čias, kedy pôsobil v Kajrate Almaty a Szöke v bieloruskom Šachťore Soligorsk.

03. Finále Trnava vs. Slovan Čítajte viac Veľká zmena pred Trnavou, neskorý štart súpera Slovana. Dnipro aj Limassol riešia zaujímavé situácie

„Poznám ho dlhšie. Keď pracujete v sovietskych krajinách, sledujete aj tamojších hráčov. Mal som ho v merku. Pekne hovoril o nás a je to aj kvalitný hráč. Nenápadný, ale veľmi platný pre mužstvo a ešte k tomu aj dobrý chlapec,“ vyhlásil kouč Slovana.

Bajrič chce konečne vyhrať

Belasí účinkovali v skupinovej fáze Európskej ligy trikrát (2011/12, 2014/15 a 2019/20). Podľa Weissa potrebujú k štvrtej účasti položiť dobrý základ v domácom súboji.

Motiváciou je aj zaujímavý menoslov súperov, ktorí čakajú v skupinovej fáze európskeho pohára číslo dva – Atalanta Bergamo, Bayer Leverkusen, FC Liverpool, West Ham United či AS Rím.

"Chceme hrať v Európskej lige. Sú tam súperi zvučnejšieho mena. Niekto môže kalkulovať, že v EKL môžete ísť ďalej a zarobiť viac peňazí.

My to nerobíme, lebo kvalitnejšia súťaž je pridaná hodnota pre klub či hráčov. Náš sen o Lige majstrov bol väčší, ako ukázala realita s Haifou," doplnil Weiss.

Limassol odohral cez víkend svoj prvý ligový duel v ročníku, doma vyhral nad AEK Larnaka 2:0. V Lige majstrov vyradil BATE Borisov, stopku mu minulý týždeň vystavil Raków Čenstochová po výsledkoch 1:2 a 0:1.

Z aktuálneho kádra pozná Aris najlepšie Kenan Bajrič. Uplynulé dva roky strávil na hosťovaní v cyperskom Pafose.

SR Futbal FL o titul 7. kolo Slovan Spartak BAX Čítajte viac Nech si to chlapci trnavskí vyskúšajú. Ukrajinské Dnipro nie je také silné ako predtým, ale má extra motiváciu

"Snažia sa o vysoké napádanie, vpredu majú veľmi dobrých hráčov. Dvaja-traja sú naozaj rýchli a nebezpeční. Aris je mužstvo, ktoré nečaká na to, čo sa bude diať, ale snaží sa hrať a tlačiť.

Tak si ich pamätám. Je to nepríjemný súper. Na druhej strane sme tu my, naša kvalita a naše silné stránky, ktoré budeme chcieť využiť," zhodnotil Bajrič.

Dvadsaťosemročný rodák zo slovinskej metropoly Ľubľana sa po dvoch rokoch v nemilosti kouča Weissa vrátil do zostavy Slovana.

Vyčistený stôl – ako to kouč belasých opísal – prospel všetkým zainteresovaným stranám. Bajrič podáva zo všetkých obrancov Slovana najlepšie výkony.

„Aris je náročný súper, nehrá sa proti nemu ľahko. Na Cypre som s nimi vždy prinajlepšom remizoval. Verím, že teraz ich môžeme zdolať. Musíme však byť pozorní a preniesť na ihrisko to, čo sme si pripravili,“ doplnil Bajrič.

Porovnanie Slovana a Trnavy Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Veční...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Aris Limassol