Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odhodlaný brankár Trnavy: Vrhneme sa na Dnipro. Cieľom Spartaka je uhrať dobrý výsledok

Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia na úvodný domáci zápas play off Európskej konferenčnej ligy proti ukrajinskému SC Dnipro-1 s cieľom uhrať dobrý výsledok.

22.08.2023 11:40
SR Futbal EKL 3. odveta Trnava Poznaň TTX Foto: ,
Futbalisti Spartaka Trnava veria, že po týždni opäť pripravia radostné chvíle pre svojich fanúšikov.
debata (2)

Pred odvetou v Košiciach si chcú vytvoriť dobrú východiskovú pozíciu na prvý postup do skupinovej fázy po piatich rokoch. Úvodný duel je na programe v stredu 23. augusta od 18.30 h na štadióne Antona Malatinského.

Trnavčanov čaká po postupe cez poľský Lech Poznaň (4:3 v súčte) boj s ukrajinským SC Dnipro-1. Tím, ktorý vypadol v 3. predkole Európskej ligy so Slaviou Praha (1:4 v súčte), hrá svoje domáce stretnutia v Košiciach.

Ukrajinský vicemajster má podľa portálu transfermarkt.com hodnotu kádra vo výške 25,88 milióna eur, čo je podstatne viac ako hodnota trnavskej súpisky (7,25 mil.).

03. Finále Trnava vs. Slovan Čítajte viac Veľká zmena pred Trnavou, neskorý štart súpera Slovana. Dnipro aj Limassol riešia zaujímavé situácie

„Ja som smutný, že nehráme so Slaviou Praha. Chcel som sa stretnúť s Ivanom Schranzom, ale druhýkrát za sebou nám to nevyšlo. V minulom roku sme vypadli s Rakowom. Tešíme sa na dvojzápas. Musíme uhrať doma dobrý výsledok,“ povedal Martin Mikovič krátko po postupe cez Poznaň.

Hlavný tréner Michal Gašparík po odvetnom stretnutí s Lechom upriamoval pozornosť aj na duel v domácej Niké lige, keďže Trnavčania získali v prvých dvoch kolách iba jeden bod za remízu so Zlatými Moravcami (1:1).

Spartakovci zaznamenali prvý triumf (2:0) v novom ligovom ročníku proti dovtedy nezdolanej Podbrezovej.

Harry Kane Čítajte viac Zákaz pre stomiliónovú posilu. Anglická hviezda Bayernu porušila bundesligové pravidlá

„Veľmi náročný zápas. Po takom dueli, kde bol plný štadión a veľa emócií sa vyhecovať na takýto ligový, keď vieme, že v stredu máme ďalší podobný zápas. Klobúk dolu pred chalanmi ako to odbojovali. Doteraz sme sa chystali na Podbrezovú. Odteraz sa vrhneme sa Dnipro,“ povedal po stretnutí brankár Dominik Takáč.

Ten verí v rovnakú podporu domácich fanúšikov, akú mali Trnavčania pri odvete proti Poznani: „Bol to zážitok hrať pred takýmto publikom. Verím, že aj v stredu proti Dnipru to takto bude a aj výsledok bude podobný.“

Leo Sauer Čítajte viac Hancko mi pomáha. Že dá tréner Feyenoordu šancu 17-ročnému Slovákovi? Prekvapilo to aj mňa, ale ukázal som kvalitu

Naopak, generálka pred duelom so slovenským zástupcom sa Dnipru nevydarila, keď nestačilo v 4. kole ukrajinskej ligy na nováčika FK Obolon Kyjev (1:2).

Prvú vzájomnú konfrontáciu Spartaka Trnava a SC Dnipro-1 povedú rozhodcovia z Albánska. Hlavným arbitrom bude Juxhin Xhaja, ktorému budú na čiarach asistovať Rejdi Avdo a Nertil Bregasi.

Porovnanie Slovana a Trnavy Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Veční...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska konferenčná liga #FC Spartak Trnava #Dnipro-1