Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká zmena pred Trnavou, neskorý štart súpera Slovana. Dnipro aj Limassol riešia zaujímavé situácie

Tento týždeň ich čakajú play off zápasy na slovenskej pôde. Pred nimi však prišlo k zaujímavým situáciám.

22.08.2023 09:52
03. Finále Trnava vs. Slovan Foto: ,
Súboj obrancu Trnavy Kristána Koštrnu proti slovanistovi Jabovi Kankavovi.
debata

V stredu o 18.30 (prenos vysiela RTVS) sa na štadióne Antona Malatinského predstaví v prvom zápase play off Európskej konferenčnej ligy ukrajinské Dnipro-1.

Jeden z najlepších tímov našich východných susedov našiel azyl v Košickej futbalovej aréne.

Tréningový proces absolvuje v neďalekom Užhorode. Po nedeľňajšej ligovej prehre však došlo k radikálnej zmene.

Dnipro-1 podľahlo na „domácom“ trávniku v Užhorode Obolonu Kyjev 1:2. Hoci po polčase Dnipro-1 viedlo po góle Pichaljonoka, po polčase hostia skóre otočili.

Dnipro-1 nezažíva ideálny vstup do sezóny. Po troch zápasoch má na konte 4 body a je v 16-člennej tabuľke ukrajinskej ligy na 11. pozícii.

02. Trnava Čítajte viac Gól, ktorý obletí svet? Zostaňme na zemi. Nožničky sú iba čerešnička, tortou je postup

Vedenie sa na celú situáciu rozhodlo zareagovať. Nielenže si odložilo najbližší víkendový duel, aby sa Dnipro-1 mohlo čo najlepšie pripraviť na odvetu s Trnavou v Košiciach, ale taktiež pristúpilo k radikálnemu kro­ku.

Odvolalo totiž kouča Oleksandra Kučera aj s jeho realizačným tímom. Mužstvo sa momentálne pripravuje pod vedením tria asistentov – Jevhena Baryšnikova, Oleksandra Hrycaja a Valerija Gorodova.

S nečakaným načasovaním sa musel vysporiadať aj druhý vyzývateľ slovenského klubu v pohárovej Európe.

Slovan taktiež začne dvojzápas play off Európskej ligy doma. Vo štvrtok o 20.30 privíta cyperského majstra Aris Limassol.

Cyta Championship, ako sa nazýva najvyššia cyperská súťaž, sa začala až tento víkend. Neskôr ako popredné ligy, slovenská má za sebou už štyri kolá.

Leo Sauer Čítajte viac Hancko mi pomáha. Že dá tréner Feyenoordu šancu 17-ročnému Slovákovi? Prekvapilo to aj mňa, ale ukázal som kvalitu

Pravdou je, že neskorý štart je pre cyperskú ligu typický. Na Aris čakala hneď v prvom kole náročná prekážka, ale doma si poradil s AEK Larnaka.

Výhrou 2:0 sa dobre naladil na odlet do Bratislavy, celý duel v lige odohral aj slovenský defenzívny stredopoliar Július Szöke.

Zaujímavý je aj pohľad bookmakerov, ktorí považujú oboch slovenských zástupcov v domácom prostredí za miernych favoritov.

Avšak, pri kurzov na postup do skupinovej fázy Európskej ligy, respektíve Európskej konferenčnej ligy majú podľa nich navrch Dnipro-1 a Aris.

Porovnanie Slovana a Trnavy Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Veční...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Aris Limassol #Dnipro-1