Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anfield ohromil kapitán Maďarov, fanúšikovia v ňom vidia nového Gerrarda. Prestaňte piť, schladila ich legenda Liverpoolu

Dvadsaťdvaročný Dominik Szoboszlai vletel do novej futbalovej etapy v Liverpoole ako kométa.

21.09.2023 12:17
Dominik Szoboszlai Foto: ,
Dominik Szoboszlai.
debata

Kapitán maďarskej reprezentácie počúva chvály z každej strany, doteraz odohral v drese anglického tímu všetkých päť súťažných zápasov v Premier League. Proti Aston Ville zaň strelil prvý gól a jeho šprint sa stal druhým najrýchlejším v histórii súťaže.

Stal sa tiež najlepším hráčom Liverpoolu podľa fanúšikov za august.

Stanislav Lobotka Liga majstrov Čítajte aj Slováci v Lige majstrov: Lobotka sa tešil, Vavro už menej. Na Bayerne padlo v šlágri 7 gólov

Niekdajší anglický reprezentant a bývalá opora Manchesteru United či Liverpoolu Paul Ince pre Luckyblock.com nedávno prezradil, čo si myslí o rodákovi zo Székesfehérváru.

„Szoboszlai pôsobí na ihrisku tak, akoby bol hráčom Liverpoolu dva či tri roky. Na nových stredopoliaroch je najlepšie to, že sú stále mladí a svoj vrchol môžu dosiahnuť po rokoch, keď budú mať 28 či 29 rokov,“ uviedol Ince.

Róbert Boženík Čítajte aj Forma ako hrom. Boženík vládne strelcom v Portugalsku, pozrite si jeho ďalšie góly

Predsezónna posila za 70 miliónov eur z Lipska hráva s číslom 8 – rovnako ako klubová ikona Steven Gerrard.

Nečudo, že Szoboszlaia s Gerrardom porovnávajú. Ince však odvážne vyhlásenia krotí.

„Ak hocikto porovnáva stredopoliarov Liverpoolu so Stevenom Gerrardom, mal by sa držať ďalej od barov a prestať piť. Takých hráčov ako Steven už nenájdete. Nik nebude ďalším Steviem G, Patrickom Vierom alebo Royom Keanom. Takíto hráči tu už nie sú,“ nepochybuje Ince.

Britain Soccer Premier League Čítajte aj To bol šprint! Maďar z Liverpoolu je hitom internetu. Rekord Premier League sa otriasal v základoch

„Steven mal celý balík, všetko. Nikoho s ním nemôžete porovnávať. Hral som s Gerrardom aj proti nemu a je to jeden z najlepších futbalistov všetkých čias.

Za mojich čias ste museli hrať dobre celé desaťročia, kým ste sa stali svetovými.

Dnes hráčovi vyjdú dobre tri či štyri zápasy a ľudia ich zaraďujú do svetovej triedy. Takto to nefunguje, aspoň nie z môjho pohľadu,“ doplnil Ince.

Mimochodom, Szoboszlai má na predlaktí vytetovaný Gerrardov výrok: „Talent je požehnaním od Boha, ale bez mimoriadnej vôle a pokory je bezcenný.“

Takto sa zmenili futbalové hviezdy 80. a 90. rokov Fotogaléria - 73 fotiek Všetky fotky
Máme pre vás zlú správu - aj futbalové legendy...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Dominik Szoboszlai #Paul Ince