Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prišlo to. UEFA vyšetruje zápas Sparty, Škóti sa za urážku detí neospravedlnia

Európska futbalová únia (UEFA) začala vyšetrovať možné diskriminačné správanie divákov na zápase Európskej ligy medzi domácou Spartou Praha a Glasgowom Rangers.

05.10.2021 23:00 , aktualizované: 06.10.2021 14:22
Glen Kamara Foto: ,
Glen Kamara kľačí pred zápasom proti Sparte. Hráč Glasgowa Rangers v ňom videl červenú kartu.
debata (46)

Na pripomenutie, Briti sa sťažovali na bučanie prevažne detskej časti publika na Letnej na adresu stredopoliara Rangers Glena Kamaru.

V hľadisku boli deti vo veku šesť až 14 rokov, keďže dospelí priaznivci na zápas nemohli ísť kvôli trestu od UEFA.

Ostrovania tvrdia, že išlo o jasný rasizmus. Česi kontrovali s tvrdením, že za tým boli osobné antipatie voči Kamarovi a rasové útoky dôrazne odmietli.

Sparta, Glasgow Rangers Čítajte viac Kto dal podnet na vyšetrenie? Rozhodca, delegát ani Rangers to neboli

Fínsky stredopoliar tmavej pleti leží v žalúdku českých priaznivcov po tom, ako sa v marci zaplietol do konfliktu s obrancom pražskej Slavie Ondřejom Kúdelom.

Ten ho mal rasisticky uraziť a hoci chýbali dôkazy, UEFA potrestala Čecha 10-zápasovým dištancom. Prišiel teda aj o účasť na ME.

Po zápase na Sparte zarezonoval príspevok člena Škótskej futbalovej asociácie (SFA) Marvina Barleyho.

sparta, rangers Čítajte viac Naše deti nie sú zhnité ovocie. Česi žiadajú od Škótov ospravedlnenie

Chyby sa vo štvrtok podľa Barleyho vyjadrení nedopustili deti, pretože tie svojím správaním napodobňujú dospelých alebo sa od nich nechajú povzbudiť.

„Aké iné možnosti majú, keď ich umiestnite do misy so zhnitým ovocím,“ napísal Barley a k textu priložil fotografiu zhnitých jahôd.

Ospravedlnenie za tieto vyjadrenia následne žiadal český minister zahraničných vecí Jakub Kulhánek. Označil ich za „nechutný útok“ na české deti a Česko.

Ako píšu Novinky.cz, SFA nebude na Kulhánka reagovať.

Podľa vysvetlenia, ktoré portálu adresovali z ostrovov, vraj Bartley nie je zamestnancom SFA. Asociácia preto necíti potrebu vyjadrovať sa k predmetnej veci.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
46 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Glasgow Rangers #Glen Kamara