Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kamaru na Sparte vybučali deti. Škóti idú opäť vyskočiť z kože

Po štvrtkovom zápase Európskej ligy medzi pražskou Spartou a Glasgowom Rangers kauza Kamara opäť žije!

01.10.2021 05:42
Glen Kamara Foto: ,
Futbalista Glasgowu Rangers Glen Kamara (vpravo) dostáva druhú žltú kartu za faul na hráča Sparty Praha Michala Sáčeka.
debata (66)

Tentoraz právnik fínskeho stredopoliara Rangers ostro kritizuje správanie detského publika na Letnej. „Je hanba, že Glena vypískali deti,“ citoval Aamera Anwara škótsky denník Glasgow Times.

Jeho klient obvinil po jarnom osemfinále Európskej ligy stopéra Slavie Ondřeja Kudelu z rasistickéj urážky, ten následne od UEFA dostal 10-zápasový trest. V oboch krajinách je prípad naďalej žhavý. Pochopiteľne, preberal sa zákonite aj pred duelom na Letnej.

Ten sledovalo z tribún 10 tisíc detí, lebo Sparta mala uzavreté hľadisko kvôli rasistickým urážkam na adresu hráča Monaka Auréliena Tchouameniho v augustovom zápase predkola Ligy majstrov.

"Keď som počul o uzavretí štadióna Sparty, dúfal som, že Glen Kamara aj ďalší hráči čiernej pleti nebudú musieť znášať žiadne urážky alebo rasizmus. A budú sa môcť venovať iba futbalu. Ale tento večer bol pre českú stranu hanbou.

Futbal Európska liga Skupina Hancko Rangers Čítajte viac Rangers pokľakli na Letnej, Kamara nedohral. Sparta ďakuje Hanckovi

Malo len malý význam, že bol štadión zaplnený tisíckami školákov. Veľká časť detí vypískala Glenov každý dotyk lopty, rovnako tak dotyk lopty od ďalšieho hráča čiernej pleti Rangers. Opäť sa ukázalo, že Praha má vážny problém s rasizmom," vyhlásil Anwar.

Podľa škótskych médií sa vo chvíli, keď mal loptu v moci Kamara, ozývalo z hľadiska bučanie.

„Sústredil som sa na hru, nič som si nevšimol. Ale ak pre to budú dôkazy, budeme to riešiť. Ak sa to fakt stalo, som z toho sklamaný. Ale nie prekvapený,“ povedal po zápase kouč Rangers Steven Gerrard.

Tesne predtým v televíznom rozhovore pre BT Sport však vyhlásil. „Sparta dostala trest za rasizmus a tie deti tu vôbec nemali byť.“ Pritom pred zápasom hovoril, ako je rád, že sa nebude hrať pred prázdnym hľadiskom.

Kamara nakoniec zápas nedohral, ​​po druhej žltej karte bol vylúčený. Rangers prehrali 0:1.

Kamara, ktorého rodina pochádza zo Sierra Leone, po marcovom osemfinále Európskej ligy proti Slavii obvinil z rasizmu slávistického obrancu Ondřeja Kúdelu. Ten rasizmus odmietol, pripustil vulgárnu urážku.

Kamara ho následne niekoľko minút po zápase v Glasgowe za prítomnosti kouča Gerrarda fyzicky napadol. Dostal trest na tri stretnutia. Kudela však dopadol horšie, disciplinárna komisia uverila Kamarovi a Kúdelovi dala trest na desať stretnutí. Prišiel tak aj o európsky šampionát.

Grécko SR Futbal EKL 2. kolo F Skupina Čítajte viac Mohol aj vyhrať. Slovan olúpil PAOK o cenný bod
66 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Glasgow Rangers #Glen Kamara