Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomôže im len zázrak. Žiline ide ešte o tri milióny. Slovan ich už zarobil

V prvých zápasoch play off slovenské tímy na ihriskách súperov prepadli.

25.08.2021 16:57
Slovan, Olympiakos Foto: ,
Sklamaní futbalisti Slovana po prehre s Olympiakosom.
debata

V Európskej lige futbalisti Slovana podľahli Olympiakosu Pireus 0:3 a v Konferenčnej lige Žilinčania schytali debakel v Jablonci 1:5. V zajtrajších odvetách sa môžu spoliehať už len malý zázrak.

Belasí o lepšiu skupinu

Slovan neodíde z európskej scény s prázdnymi rukami. Ak neprejde cez Olympiakos, má už istú skupinu Konferenčnej ligy.

Ešte sa pokúsi o zvrat v súboji s gréckym veľkoklubom. „Presvedčili sme sa o kvalite Olympiakosu. Musíme hrať lepšie a vyhnúť sa chybám z prvého zápasu.

Zápas Olympiakos - Slovan v obrazoch Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Jaba Kankava zo Slovana a Pierre Kunde Malong z...

Prehrávame o tri góly, no napríklad v Berne sme túto stratu takmer stiahli za polčas, teraz nás čaká celý zápas. Potrebujeme sa častejšie dostávať do streleckých pozícií," naznačil cestu k úspechu Jaromír Zmrhal.

Hráči očakávajú podporu fanúšikov. ,Veríme, že ich príde čo najviac," vyjadril sa Vernon De Marco, ktorý aktuálne dostal pozvánku do slovenskej reprezentácie. Ani on nepovažuje odvetu za vopred stratenú.

Grécko Futbal EL play off 1. zápasy Olympiakos Slovan Čítajte viac Také góly sme nedostali ani v príprave, krútil hlavou Weiss

„Nemôžeme ísť na ihrisko s hlavami dole, musíme si veriť a pobiť sa o našu šancu. Bude to veľmi ťažké, no urobíme maximum, aby sme potešili fanúšikov a dosiahli čo najlepší výsledok."

Za účasť v skupine Konferenčnej ligy zinkasuje Slovan 2,94 milióna eur a vybojuje si možnosť v ďalšom priebehu súťaže zvýšiť svoje konto (za víťazstvo 500-tisíc, za remízu 166-tisíc eur).

Ak by však belasí postúpili do skupiny Európskej ligy, dostanú ešte o 700-tisíc viac (3,63 mil.). Výrazne vyššie sú aj odmeny za výhru (630-tisíc) a remízu (210-tisíc).

MŠK hrozí rozlúčka

Žilinskí futbalisti vyradili v Konferenčnej lige už troch súperov a za tieto postupy si pripísali na konto milión eur. Teraz by však postupom do skupiny zarobili takmer tri milióny. Ak stroskotajú na Jablonci, v súťaži končia.

MŠK prvý zápas nezvládol, prehra 1:5 sa zdá byť rozhodujúca. Môže ho mrzieť najmä piaty gól, ktorý padol v poslednej minúte.

MŠK Žilina Čítajte viac Zomrel muž, ktorý sa podieľal na úspechoch Žiliny. Mal len 38 rokov

„Neviem, či sme schopní zmazať štvorgólové manko, dôležité je veriť, aby sme dobre zareagovali a išli za víťazstvom. Musíme mať čistú hlavu, urobiť všetko preto, aby sme doma vyhrali,“ vyhlásil po prvom zápase v Jablonci žilinský tréner Pavol Staňo.

Jabloncu, tretiemu uplynulého ročníka českej ligy, sa zatiaľ v novej sezóne nedarí. Domáci zápas so Žilinou je zatiaľ jediným úspechom. V ligovej tabuľke mu patrí až 11. miesto, nevyhral ani naposledy doma nad Slováckom, zachraňoval v závere remízu z penalty (1:1).

Kouč Petr Rada je pred odvetou opatrný. Pripomína, že Žilina v prvom zápase prehrávala 0:4 a nevzdávala sa. „Sme len v polovici cesty. Teraz hráme na umelej tráve, čo bude nepríjemné. Ešte to bude veľmi ťažké,“ tvrdí.

Štvrtkový program:
Odvety play off – Európska liga: 20.45 Slovan – Olympiakos (prvý zápas 0:3), Konferenčná liga: 18.00 Žilina – Jablonec (1:5).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava