Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlúposť Šullu, primitívnosť De Marca. Weiss svojich nešetril

Výkon dobrý, výsledok už menej. Napriek tomu môžu v klube počítať milióny od UEFA.

11.08.2021 07:05
FUTBAL-EL: Slovensko - Slovan Foto:
Futbalisti Slovana Bratislava pred zápasom s Lincolnom.
debata (23)

Futbalisti Slovana Bratislava po dvojzápase so šampiónom z Gibraltáru (3:1, 1:1) postúpili do baráže o skupinovú fázu Európskej ligy.

Tam sa stretnú s Olympiakosom Pireus. Ak slovanisti uspejú, zahrajú si skupinu EL, ak nie, predstavia sa v skupine Európskej konferenčnej ligy.

Odmena za prvú možnosť od UEFA je necelé štyri milióny, v prípade EKL je to o milión menej.

Jaromír Zmrhal Čítajte viac Krásny gól, obrovská chyba i hlúpa červená. Rozpačitý Slovan postupuje

Slovanu peniaze prídu vhod. Chýbajú mu hráči, čo priznal aj kouč tréner Vladimír Weiss na pozápasovej tlačovej konferencii.

"V tíme mám aktuálne len 18 hráčov, je nás málo. Bez De Marca 17, možno odíde Strelec, je tu ponuka na Rataa. Troch-štyroch hráčov máme rozrobených, verím, že tí, ktorých sme chceli, napokon aj prídu.

Program je náročný. Ak niečo neurobíme, toto mužstvo to nezvládne. Ušla by nám liga i pohár, musíme sa posunúť," vravel tréner Slovana.

Bezprostredne po zápase sa hneval na vylúčeného obrancu Vernona De Marca, ako aj na brankára Michal Šullu, ktorého školácka chyba v závere stála Slovan výhru.

„S výkonom som spokojný, s výsledkom nie. Nemôžu sa stať takéto primitívne chyby. Mali sme veľa šancí. Urobili sme tragickú chybu, ale postúpili sme. Pokúsime sa postúpiť aj do skupiny Európskej ligy. To, čo urobil Šulla bola hlúposť. Ale to, čo De Marco primitívnosť, potrestáme ho,“ vyjadril sa Weiss do kamery RTVS.

Na tlačovke už bol pokojnejší.

„Mal som radosť z futbalu do 90. minúty, pretože mužstvo hralo dobre. Vypracovali sme si veľa gólových šancí, ale potom sme urobili dve kardiálne chyby. Obe nás stáli víťazstvo,“ hodnotil kormidelník Slovana.

O tom, či si Slovan zahrá v EL alebo v Konferenčnej lige, rozhodne dvojzápas proti Olympiakosu. Weiss st. sa už na súpera teší.

„Je to ťažký súper, veľký klub. Vieme, že tam hrával môj syn, v Aténach sa mi narodila vnučka. Teším sa na tento dvojzápas,“ dodal Weiss.

Prvý súboj v play off EL odohrá Slovan na pôde súpera 19. augusta, odveta je na programe o týždeň neskôr v Bratislave.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss