Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan ťahá odpisovaný valibuk. Zaistí mu dlhú pohárovú jeseň?

Čo tam ten robí? Reakcie priaznivcov futbalového Slovana Bratislava boli rôzne. Máloktoré však pozitívne. Nie div. Veď na hráča, ktorý kedysi pôsobil v AC Miláno či Lokomotive Moskva, sa po príchode do klubu očakávalo podstatne viac.

09.08.2021 18:17
Ezekiel Henty Foto: ,
Ezekiel Henty zo Slovana oslavuje so spoluhráčmi gól na pôde Young Boys Bern.
debata

Zdá sa, že Ezekiel Henty si vstúpil do svedomia a pomaly presviedča náročných belasých fanúšikov i vedenie mužstva.

Dvadsaťosemročný útočník slovenského majstra pred začiatkom sezóny zaradil v príprave vyšší rýchlostný stupeň a konečne pomáha ďalšiemu zo svojich mnohopočetných zamestnávateľov.

Ďalšia skúška ho so spoluhráčmi čaká už zajtra. Od 20.30 bude v odvete 3. predkola Európskej ligy čeliť gibraltárskeho Lincolnu Red Imps. V prvom zápase Slovan zvíťazil na ihrisku súpera 3:1.

"V súčasnosti sa cítim na ihrisku veľmi dobre, snažím sa pomáhať tímu a makať na sebe. Teším sa a vážim si, že som opäť dostal od trénera šancu a dôveru,“ cituje Hentyho klubový web Bratislavčanov.

Nigérijský 185-centimetrov vysoký a 92 kilogramov vážiaci valibuk strelil v piatich zápasoch európskych pohárov tri góly, s Rafaelom Rataom je najlepším strelcom mužstva.

Dva presné zásahy si pripísal do siete Young Boys Bern pri neúspešnom ťažení v druhom predkole Ligy majstrov, jeden minulý týždeň do siete Lincolnu.

„Neriešili sme teplo či podmienky, ale len našu hru. Chceli sme tento dôležitý zápas zvládnuť pre celý klub i fanúšikov. Som rád, že sa nám to podarilo,“ doplnil Henty.

Jaromír Zmrhal Čítajte viac Play off je blízko. Slovan potvrdil rolu favorita, Weissa mrzel inkasovaný gól

Patrí k najvyťažovanejším hráčom belasých, ktorí sa na jeho schopnosť podržať loptu i gólovo zakončiť budú spoliehať nielen v odvete s outsiderom z Gibraltáru, ale aj v prípadnom play off o skupinovú fázu Európskej ligy.

Ak sa do neho Slovan dostane, budúci týždeň vyzve zdolaného z dvojzápasu 3. predkola Ligy majstrov medzi Olympiakosom Pireus a Ludogorcom Razgrad (prvý duel sa skončil 1:1).

Istotu dlhej pohárovej jesene si však slovenský šampión môže zabezpečiť už zajtra – ak postúpi cez Lincoln a neuspeje v play off Európskej ligy, poputuje do skupinovej fázy Konferenčnej ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ezekiel Henty