Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trojica s nádejou na postup. Žilinskí mladíci hrali v Larnake ako starí kozáci

Futbalisti MŠK Žilina si pripravili výbornú pozíciu na postup do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. V Larnake zdolali Apollon Limassol 3:1.

23.07.2021 18:38
SR Futbal Žilina FL Sezóna Nová Predkolo EKL ZAX Foto: ,
Tréner MŠK Žilina Pavol Staňo.
debata (3)

Ďalších dvoch slovenských zástupcov Spartak Trnava a DAC Dunajská Streda čakajú na budúci štvrtok náročné odvety.

Žilina: dva góly Bernáta

Žilinskí mladíci sa na pôde súpera predstavili ako ostrieľaní kozáci a s prehľadom zvládli náročný zápas. Tréner Pavol Staňo hovoril o jednom z najlepších výkonov tímu pod jeho vedením.

Žiline pomohol výborný vstup, Ďuriš otvoril skóre už v 5. minúte a potom dvoma gólmi rozhodol Bernát, ktorý vyzdvihol najmä žilinskú efektivitu.

SR Futbal EKL 2.predkolo Trnava Sepsi TTX Čítajte viac Trnava remizovala, Žilina vyučovala. Dunajská Streda padla v Belehrade

Vo finiši prvého polčasu sa šťastne dostal v šestnástke k odrazenej lopte a šancu bez zaváhania zvládol. Hneď po prestávke premenil penaltu po faule na Kaprálika.

„Apollon má kvalitu, ale poznali sme aj jeho slabé stránky, ktoré sme využili,“ komentoval Bernát.

Tvrdí, že k odvete musí tím pristúpiť, akoby bolo skóre 0:0… Už môže so spoluhráčmi myslieť aj na ďalšieho súpera, ktorým by mohol byť Hajduk Split. V prvom zápase zdolal Tobol Kostanaj 2:0.

Trnava: exkapitán videl červenú

Necelú štvrťhodinu pred koncom bežal domáci Savvidis od polovice ihriska na bránku, ale nemieril presne.

To bola najväčšia trnavská šanca, Spartak neskóroval a zápas s rumunským Sepsi sa skončil bezgólovou remízou.

Trnavčania v závere nevyužili desaťminútovú presilovku, keď ich bývalý kapitán Mitrea, teraz líder rumunského súpera, videl červenú kartu. Po zápase sa tréneri zhodli, že šance pred odvetou sú úplne otvorené.

SR Trnava Fanúšikovia Pochod Šport Sloboda TTX Čítajte viac Vráťte nám futbal, skandovali fanúšikovia v Trnave. Pozrite si video z pochodu

„Je to stále 50:50,“ tvrdí tréner Michal Gašparík.

Podľa neho mali jeho zverenci bližšie ku gólu.

„Prvý polčas bol taktický. Po prestávke bol zápas otvorenejší, škoda, že sme nestrelili aspoň gól, boli sme to my, kto mal najväčšiu šancu zápasu,“ domnieva sa Gašparík.

DAC: šanca pred odvetou žije

Výrazná prevaha Partizana a prijateľná prehra DAC.

Dunajskostredský tím ako jediný zo slovenských podľahol, ale pred odvetou si aj on udržal nádej na postup.

Markovič skóroval už v 19. minúte, ale v ďalšom priebehu Partizan nevyužil ani jednu šancu.

„Ukázali sme snahu a v závere sme sa usilovali aj vyrovnať. Hráči neboli do konca spokojní s výsledkom, čo ma teší,“ hodnotil Antal Németh.

DAC podržal v Belehrade niekoľkokrát brankár Jedlička.

"Mal som aj trošku šťastia, hneď v druhej minúte ma domáci hráč trafil, potom som sa už cítil dobre a sebavedome. Chcel som pôsobiť pokojne aj kvôli spoluhráčom.

Toto sú zápasy, v ktorých môžem a musím ukázať skúsenosti. Som rád, že sa mi to podarilo," vyjadril sa v rozhovore na klubovej stránke.

Verí, že jeho tím môže postúpiť: "Z našej strany to bolo najmä o prežití, čo sme zvládli, vezieme si dobrý výsledok do odvety.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda