Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Žiliny možno príde nebezpečná Torcida, ktorá už raz v meste demolovala

Futbalisti DAC Dunajská Streda sa v prípade postupu cez Partizan Belehrad stretnú v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 s úspešným z dvojzápasu 2. predkola medzi FK Soči z Ruska a azerbajdžanským FK Kešla.

19.07.2021 15:12
chorvátski fanúšikovia, Žilina Foto: ,
Zatknutí a zranení fanúšikovia Hajduku po zásahu polície pri železničnej stanici v Žiline. Mužstvá na seba narazili aj v roku 2009.
debata (5)

Možných súperov v tejto fáze spoznali aj ďalší dvaja slovenskí zástupcovia. Ak Žilina prejde cez Apollon Limassol, o play off si zahrá proti lepšiemu z dua Hajduk Split (Chor.) – Tobol Kostonaj (Kaz.), Trnava v prípade postupu cez OSK Sepsi bude čeliť postupujúcemu z dvojice Sutjeska (ČH) – Maccabi Tel-Aviv (Izr.).

Žilina sa stretla so Splitom aj v roku 2009 a chorvátski fanúšikovia vtedy zanechali v meste spúšť. Torcida Split je fanúšikovská skupina chorvátskeho futbalového tímu HNK Hajduk Split. Založená bola 28. októbra 1950, kedy sa hralo stretnutie domáceho Hajduku proti FK Crvena Zvezda.

Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Dunajská Streda bola nasadená v 1. skupine a mohla dostať aj postupujúceho z dvojíc KuPS Kuopio/Vorskla Poltava, Petrocub-Hincesti/Sivasspor a Ararat Jerevan/Slask Vroclav. Žilina figurovala v 5. skupine medzi nasadenými a mohla dostať Rubin Kazaň, resp. úspešných z dvojíc Čukarički/Sumgait s Lokomotiv Plovdiv/1. FC Slovácko.

Trnava bola v 6. skupine medzi nenasadenými a mohla čeliť aj LASK Linz, resp. postupujúcemu z dvojíc CSKA Sofia/Liepaja a Karabach/Ašdod.

Žreb 3. predkola EKL 2021/2022:

hlavná vetva

  • FK Soči/FK Kešla – Partizan Belehrad/DAC DUNAJSKÁ STREDA
  • Hajduk Split/Tobol Kostanaj – Apollon Limassol/MŠK ŽILINA
  • SPARTAK TRNAVA/OSK Sepsi – Sutjeska Nikšič/Maccabi Tel-Aviv
5 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #DAC Dunajská Streda #Hajduk Split