Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava chce odčiniť hanbu. Žilina má nahraté

V diametrálne odlišných pozíciách idú do štvrtkových odviet 1. predkola Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 dvaja slovenskí zástupcovia MŠK Žilina a Spartak Trnava.

14.07.2021 11:53
SR Futbal EKL 1.predkolo Žilina Dila ZAX Foto: ,
Benson Anang (č. 28) prijíma gratulácie od žilinských spoluhráčov po otváracom góle.
debata

Kým Žilinčania budú v Gruzínsku na pôde FC Dila Gori hájiť pohodlný náskok 5:1 z prvého súboja, Spartak musí doma zmazať manko 2:3 po zahanbujúcej prehre s FC Mosta na Malte.

„Šošoni“ v stredu v skorých ranných hodinách vyrazili spod Dubňa do Piešťan, odkiaľ odleteli do Tbilisi, kde budú aj ubytovaní.

V stredu majú na programe tradičný oficiálny predzápasový tréning (17.00 SELČ) na Štadióne Tengiza Burjandzeho v Gori, ktoré je vzdialené od Tbilisi zhruba 80 kilometrov.

Vo štvrtok je naplánovaný výkop odvetného stretnutia na 19.00 SELČ, v priamom prenose ho bude vysielať RTVS, povedú ho rozhodcovia zo Srbska.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss nespoznával svojich. Máme dobré výplaty, musíme ukázať zodpovednosť

Hlavný tréner Pavol Staňo už môže rátať aj s ľavým obrancom Branislavom Slukom, ktorý v prvom zápase nehral pre trest. V ofenzíve nebude k dispozícii Poliak Dawid Kurminowski, najlepší strelec minulého ročníka Fortuna ligy s 19 gólmi prestúpil do dánskeho Aarhus GF.

Napriek tomu kouč jasne deklaroval, že na pôde súpera je cieľom nielen postup, ale aj víťazstvo dôležité pre slovenský koeficient.

"Boli sme príjemné prekvapení z prvého výsledku, aký máme. Ale musíme byť o to viac ostražití, lebo súper ukázal, že futbal hrať vie. Do zápasu musíme ísť akoby to bolo 0:0 a urobiť všetko preto, aby sme boli úspešní.

Vedeli sme, kto nás čaká, ako sa prezentujú. Chceme byť aktívni a uvidíme, čo súper dovolí nám, resp. my jemu. Tréner domácich deklaroval, že urobia všetko, aby zápas zvládli a aj my urobíme všetko, aby sme tam boli úspešní.

Slovan Čítajte viac Slovan sa v Írsku vytrápil. Postup mu vystrelil Weiss

Neberieme do úvahy výsledok z prvého zápasu a chceme vyhrať aj tento zápas," povedal pred odchodom do dejiska pre klubový web MŠK tréner Staňo a dodal:

„Počasie môže byť problém iba vtedy, ak si to my v hlave pripustíme. Po týždni horúčav u nás sme tiež hrali v extrémnom teple a zvládli sme to. Je súčasť futbalového života, že sa musíte prispôsobiť počasiu, terénu a súperovi. Ak chcem byť dobrí, musíme to zvládnuť bez zaváhania.“

Krídelník MŠK Adrián Kaprálik prezradil, že každá výhra v Európe sa počíta, resp. že hostia určite nehodlajú náskok iba brániť.

"Máme náskok 5:1, je to dobré, ale chceme vyhrať, lebo každé víťazstvo v Európe sa ráta. Sú dobrí na lopte, mali svoje situácie v prvom zápase a mohli znížiť náš náskok. Musíme byť dôslední v obrane a nepúšťať ich do lacných šancí.

Budú otvorení a vpredu by sa nám tak mohli otvoriť šance, ktoré musíme využiť a skórovať. nebudeme hrať autobus, sme útočné mužstvo a budeme chcieť vyhrať," povedal Kaprálik.

SR Futbal EKL 1.predkolo Žilina Dila ZAX Čítajte viac Gólostroj pod Dubňom. Žilinčania vstúpili do Európy suverénne

Trnavu v domácej odvete čaká „stíhacia jazda“. Hlavný tréner „andelov“ Michal Gašparík za príčiny zahanbujúcej prehry v prvom súboji označil dezorganizáciu a laxný prístup počas jednej pätnásťminútovky, v ktorej po hrubých individuálnych chybách hostia inkasovali góly.

Následne však dokázali dať dva góly a podľa kouča domácu odvetu zvládnu a prejdú do ďalšej fázy: „Je to len o nás. Myslím si, že doma sme schopní zápas zvládnuť, vyhrať a zabezpečiť si postup.“

Kapitán Spartaka Martin Mikovič vyjadril po prvom dueli rovnaký názor: „Do odvety pôjdeme s tým, že Mostu musíme spraviť, ideálne bude streliť čo najskôr vedúci gól. Verím, že to bude doma o dosť ľahšie. Bude sa hrať na prírodnej a poliatej tráve, rýchlejšom povrchu.“

Súboj na Štadióne Antona Malatinského má vo štvrtok výkop o 20.45 a povedú ho rozhodcovia zo Slovinska. V priamom prenose ho tiež ponúkne RTVS.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava