Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zemanova obrana Kúdelu pobúrila ostrovy. Ihneď sa má ospravedlniť

Veľký rozruch spôsobil vo Veľkej Británii list z Pražského hradu, ktorý zaslal s vedomím prezidenta republiky Miloša Zemana jeho kancelár Vratislav Mynář disciplinárnej komisii UEFA.

16.04.2021 06:44
Ondřej Kúdela Foto: ,
Ondřej Kúdela zo Slavie dostáva žltú kartu v zápase s Glasgowom Rangers.
debata (78)

Tá v stredu uznala vinným slávistického obrancu Ondřeja Kúdelu z rasistického útoku na hráča Rangers Glena Kamaru a potrestala ho stopkou na 10 zápasov. Hradný list vyvolal pobúrenie tak v tamojších médiách, ako aj u Kamarovho právnika Aamera Anwara.

Mynář v apele zdôraznil, že Kúdelov „rasizmus je nedokázaný a domnelý“ a že boj s rasizmom sa v podaní UEFA zmenil na „boj neúspešných proti úspešným“ a je „vrcholom pokrytectva, pozitívnej diskriminácie a trápneho podriadenia sa hlúpym trendom.“

Právnik Anwar po obdržaní prekladu list ostro odsúdil.

„V čase, kedy sa snažíme apelovať na Slaviu, aby verejne vystúpila proti rasizmu ich fanúšikov, môže tento hanebný list roznietiť len ďalšiu nenávisť,“ napísal Anwar.

„Hysterický list zo sídla českého prezidenta tvrdí, že symbolický desaťzápasový trest pre Kúdelu za rasizmus proti Glenovi Kamarovi padol, aby naplnil zvrátené očakávania úzkej skupiny aktivistov. Český prezident by sa mal za tieto slová okamžite ospravedlniť,“ uviedol okrem iného právnik.

Ďalej prezidenta obvinil, že vo vlastnej krajine týmto činom vytvára klímu strachu a že sa obáva o postavenie hráčov tmavej pleti v českom futbale.

78 debata chyba
Viac na túto tému: #Ondřej Kúdela