Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mentalita veľkého tímu. Slavii zachutili ostrovy

Český rozprávkový príbeh sa nekončí. A môže mať ešte niekoľko kapitol.

09.04.2021 09:37
Granit Xhaka, Jakub Hromada Foto: ,
Granit Xhaka z Arsenalu (vľavo) zastavuje Slováka Jakuba Hromadu zo Slavie Praha.
debata

Futbalisti Slavie Praha potvrdili, že výjazdov na ostrovy sa neboja. Po tom, ako senzačne vyradili v šestnásťfinále Európskej ligy Leicester a v osemfinále zaskočili Glasgow Rangers, siahajú aj po skalpe najslávnejšieho z doterajších súperov – Arsenalu Londýn.

Zverenci Jindřicha Trpišovského uhrali v prvom štvrťfinálovom zápase na Emirates Stadium nádejnú remízu 1:1.

„V momente, keď sme dostali gól, začali sa chlapci utvrdzovať v tom, že ešte majú sedem minút a chcú vyrovnať. Táto mentalita, reakcia na danú situáciu, z nás robí veľký tím,“ chválil svojich zverencov Trpišovský.

Slavia držala bezgólový stav až do 86. minúty, keď Pepe prekonal brankára Ondřeja Kolářa. V záverečnej minúte nadstaveného času sa však hostia dostali k rohovému kopu a po ňom pohotovou hlavičkou udrel Tomáš Holeš.

„Je pre mňa hrdina. Po prvý raz nastúpil na pozícii stopéra. A hneď na Arsenale! Pri videu možno nájdem nejakú jeho chybu, no teraz si na žiadnu nespomínam,“ dodal Trpišovský.

Zatiaľ čo český tréner žiaril nadšením, jeho náprotivok po zápase márne krútil hlavou.

„Podarila sa nám tá najťažšia vec – streliť prvý gól. Po ňom sme to už mali ustáť. No zlyhali sme,“ netajil sklamanie domáci kouč Mikel Arteta.

So svojím tímom pricestuje do Prahy už na budúci týždeň. Bude po záverečnom hvizde gratulovať Trpišovskému k semifinálovej miestenke?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Arsenal Londýn