Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vykopnite Slaviu z Európy, zúri ikona Rangers

Európska liga už pozná žreb štvrťfinále, no osemfinálové emócie stále nedotleli.

22.03.2021 18:12
Slavia, Kúdela Foto: ,
Strkanica medzi hráči Glasgowa Rangers a Slavie Praha.
debata (42)

V Škótsku sa aj naďalej nehovorí o ničom inom, ako o zápase Glasgowa Rangers proti Slavii Praha. A údajnom rasizme Ondřeja Kúdelu voči hráčovi domácich, Glenovi Kamarovi.

Najnovšie si vzala slovo legenda klubu. Kris Boyd, útočník, ktorý za „Jazdcov“ v minulosti odohral 172 zápasov. Ten si nebral servítku pred ústa.

„Postihy nie sú dostatočné. UEFA musí byť dôrazná. Z môjho pohľadu to znamená vyradiť Slaviu z Európskej ligy. Vykopnúť ju a Arsenal poslať do semifinále,“ pripomenul blížiaci sa súboj s londýnskym gigantom tridsaťsedemroč­ný Boyd.

Prísne rozhodnutie spoza zeleného stola navrhuje aj právnik, ktorého si Kamara najal.

„UEFA musí začať konať, inak rasizmu nebude konca. Kúdela by mal dostať až dvojročný zákaz činnosti, potrestaná by mala byť aj Slavia. Žiadny jednozápasový dištanc, žiadna pokuta, ale trest, ktorý klub tvrdo zasiahne,“ uviedol Aamer Anwar pre britské médiá.

Kauza Kúdela je jedna vec, celé Škótsko však rieši ďalší škandál. Po slávnom derby Rangers – Celtic (1:1) na aplikácii Snapchat začalo kolovať krátke video so strelcom gólu Rangers Morelosom. S opicou, ktorá sa objavila v prúžku na zábere juhoamerického legionára v službách Rangers.

„Dostali sme niekoľko sťažností týkajúcich sa urážlivého príspevku na sociálnych sieťach. Prebieha vyšetrovanie,“ potvrdil podľa serveru The Scotsman policajný hovorca.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Glasgow Rangers #Ondřej Kúdela