Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pekaríka považujem za svoj vzor. Profíkom je aj v jedálni

Pred polrokom si len ťažko hľadal miesto v zostave Liberca. Dnes je jedným z najvyťaženejších hráčov Slovana. Martin Koscelník (25) prežíva najkrajšie obdobie kariéry.

23.10.2020 16:18
debata

Vo štvrtok večer prispel asistenciou k výhre nad Gentom (1:0) v prvom zápase skupinovej fázy Európskej ligy. „Úprimne? Chcel som vystreliť na zadnú žrď,“ zasmial sa počas rozhovoru v klubovej jedálni.

Dopriali ste si na obed po cennom triumfe niečo špeciálne?

Ani nie, iba niečo, čo mám rád. Steak s hríbovou omáčkou.

Ako chutí štvrtkové víťazstvo nad Gentom?

Je to skvelý výsledok. Bol to jeden z najťažších zápasov, aký sme hrali. Vedeli sme, že belgický tím má v kádri veľa skvelých individualít. Nakoniec sme ich technickú prevahu aj s kúskom šťastia pretlačili bojovnosťou a srdcom.

Asistenciou na gól ste k tomu prispeli aj vy. Ruku na srdce – strieľali ste alebo to bola cielená prihrávka?

Úprimne? Chcel som vystreliť na zadnú žrď (smiech). Hovoril som si, že sa to možno nejako odrazí. Strela mi nevyšla. Dopadlo to však najlepšie, ako sa dalo. Veľmi nám ten gól pomohol. Gent bol v ofenzíve silný. Boli sme však dostatočne bojovní a agresívni. Tri body tak zostali doma.

Už tretíkrát za sebou Liberec udržal v Európskej lige čisté konto. Je v kabíne cítiť súdržnosť?

Všetky tri tímy majú obrovskú kvalitu. Musíme sa zomknúť, ak ich chceme zdolávať. Darí sa nám to. Všetci v kabíne chápu, že to je náš kľúč k úspechu. Sme dobrá partia, Liberec je domácky klub. Jedinec nikdy nezdolá jedenástich. Ak budeme hrať ako tím, vyniknú aj individuality.

Do klubu vstúpil aj silný slovenský investor. Je to cítiť na ambíciách?

Liberec bol vždy skromnejší klub. Vychovával hráčov pre slávnejšie české kluby. Platí to aj teraz. Máme silnú kabínu. Niekedy síce nepredvedieme famózny výkon, ale dokážeme to ubojovať.

Na konci mája ste si zaželali, aby ste dostávali viac šancí. Odvtedy ste chýbali iba v dvoch stretnutiach, zvyšné ste odohrali zakaždým ako člen základnej zostavy. Už ste sa udomácnili na pravom kraji obrany?

Zo začiatku to nebolo ľahké. Potreboval som sa z krídelníka preorientovať na obrancu. Musel som sa naučiť, ako si lepšie plniť defenzívne úlohy. Dostávam sa do toho. Teším sa, lebo mi to otvorilo dvere aj do reprezentácie. Splnil sa mi sen. Budem robiť všetko, aby som hral pravidelne a dostal pozvánku aj na nasledujúci zraz.

Pravú stranu obrany má v slovenskom tíme už roky na starosti Peter Pekarík. Ako ho vnímate?

Rozhodne ho neberiem ako konkurenta. Je to môj vzor. Keď ho sledujem na zrazoch, na tréningoch či na rozcvičke, vidím, že moje rezervy sú obrovské. Stále je tam medzi prvými a pripravuje sa. Je to obrovský profík, platí to aj v jedálni. Na raňajkách či obedoch si dáva naozaj pozor na to, čo zje. Veľmi sa o seba stará. Nie div, že hrá takú dlhú dobu v Bundeslige.

Pýtali ste si od neho nejaké rady?

Sám mi ich dal. Vážim si to. Dúfam, že sa budeme naďalej stretávať na zrazoch a ja sa budem môcť od neho učiť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#slovakia#❤️##hej#hej#hej#sokoly#

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Koscelník(Kosťo) ⚽️ (@kostoo24),

Napríklad na zraze pred finále baráže o postup na majstrovstvá Európy proti Severnému Írsku?

Bol by som veľmi rád.

Zraz už nepovedie tréner Pavel Hapal so svojimi asistentmi. Prekvapil vás tento ťah Slovenského futbalového zväzu?

Áno, bolo to prekvapenie. Aj chalani čakali, že ho po postupe cez Írov vedenie podrží. Nakoniec sa rozhodli takto, my s tým nič nespravíme. Prichádza skúsený tréner (Štefan Tarkovič, pozn.). Má niečo za sebou a po boku skvelých asistentov. Verím, že to mužstvu pomôže.

Tešíte sa na spoluprácu s asistentmi Samuelom Slovákom a Markom Mintálom?

Najskôr musím dostať pozvánku… Rád by som sa s nimi stretol, sú to futbalové pojmy. Dúfam, že s nimi prehodím pár slov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovan Liberec #Martin Koscelník