Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlyhania v Európe Plzeň neodpúšťa. O Guľu mám obavy, tvrdí jej extréner

Futbalisti Plzne budú druhý rok za sebou chýbať v pohárovej Európe. Vlani neuspeli pod vedením trénera Pavla Vrbu, tentoraz sa nepodarilo vybojovať miestenku v skupinovej fáze jednej zo súťaží ani tímu Adriána Guľu.

02.10.2020 06:45
Plzeň, Európska liga Foto: ,
Futbalisti Plzne po vypadnutí v play off Európskej ligy.
debata (3)

Po trpkom konci v Lige majstrov proti holandského Alkmaaru prehrala Viktoria v play off Európskej ligy na ihrisku izraelského Hapoelu Beer Ševa 0:1.

„Samozrejme, som sklamaný. Za klub, chlapcov, fanúšikovia. A tiež cítim zodpovednosť, aj keď hráči boli na zápas nastavení dobre,“ cituje Guľu Sport.cz.

"Chlapci sú z vyradenia smutní a ja s nimi. Najmä kvôli nim a klubu. Nemyslím si, že by bol súper zdatnejší, aj keď na dvoch-troch miestach zostavy mal rozdielových hráčov.

A jedného extrémne rýchleho, ale s tým nič neurobíte," dodal niekdajší tréner Trenčína, Žiliny a slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

O víťazstve Hapoelu rozhodol už v 4. minúte Josue z penalty po faule brankára Hrušku.

"Nie som rozhodca, aby som hodnotil, či bola prísna alebo nie. Teraz je to navyše zbytočné riešiť, rozhodca si penaltu obháji.

Bol to však inkriminovaný moment celého zápasu, ktorý bol o tom, kto z koho. Rozhodla mikrosituácia. Už tá prvá, keď prišla znovu penalta proti českého tímu," opisoval situáciu Guľa.

Adrián Guľa. Foto: SITA, Martin Medňanský
Adrián Guľa Adrián Guľa.

Doplnil však, že jeho zverenci mali 90 minút na to, aby výsledok zvrátili. Do prestávky im však chýbala kvalita vo finálnych prihrávkach.

"Chlapci sa snažili dostať do šestnástky súpera, ale finálne vstupy nám nefungovali tak, ako sme chceli. Chýbala aj trpezlivosť, keď sa k nám odrazila lopta, ihneď putovala zase k súperovi.

V druhej polovici sme sa snažili nájsť recept a najmä hrať rýchlejšie. Bolo to z našej strany pohybovo lepšie. Súpera sme síce púšťali do brejkov, ale zvládli sme ich. Chýbal však pokoj vo finálnej činnosti, čo nás stálo postup," dodal Guľa.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Upozorňoval na špecifickú situáciu, keď o postupujúcom rozhodoval jeden zápas.

„V ňom môžete získať všetko alebo nič. Verím, že takéto veci nás posilnia, pretože Plzeň je silným klubom. Zomkne nás to, budeme ešte dôslednejšie pracovať, budeme vytrvalejší a v budúcnosti zažijeme viac radosti,“ hovoril slovenský kouč.

Ako pripomína Sport.cz, jeho predchodcovia za podobný neúspech zaplatili hlavou. Vedenie Viktorie neúčasť v pohárovej Európe rieši rázne a zlyhanie neodpúšťa.

„Guľa dostal druhú šancu, ja nie. Vypadol som s tímom v 3. predkole Ligy majstrov a to ma stálo miesto. Viem, ako to v Plzni chodí. A preto mám o budúcnosť Adriána Guľu obavy,“ povedal niekdajší kormidelník Viktorie Miroslav Koubek v štúdiu Českej televízie.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Adrián Guľa