Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sebavedomie i rešpekt. Linz je silný súper, vraví Kružliak

Futbalistov FC DAC 1904 Dunajská Streda čaká premiérové vystúpenie v 3. predkole Európskej ligy UEFA.

23.09.2020 15:10
Dominik Kružliak Foto: ,
Dominik Kružliak na tréningu Dunajskej Stredy.
debata

Po vyradení islandského Hafnarfjörduru (2:0) si zverenci nemeckého kouča Bernda Storcka poradili minulý štvrtok doma s českým Jabloncom 5:3 po predĺžení a trúfajú si aj na ďalšieho protivníka, ktorým je štvrtý tím uplynulej sezóny najvyššej rakúskej súťaže LASK Linz. Duel LASK – DAC je na programe vo štvrtok od 20.30 h v Linzi.

Pri oboch doterajších pokusoch v EL stroskotala Dunajská Streda v 2. predkole hranom na odvety, pred dvoma rokmi na bieloruskom Diname Minsk a vlani na gréckom Atromitose. Na tretí raz, keď sa táto kvalifikačná fáza pre pandémiu koronavírusu hrá na jeden zápas, jej to už proti českému zástupcovi vyšlo.

„Som hrdý na tím, bojujeme a víťazíme spolu. Dúfam, že na to nadviažeme aj v nasledujúcom kole. Jablonec je silný tím, odviedli sme však veľmi dobrú prácu. V druhom polčase sme predviedli to, čo sme chceli. Napísali sme históriu klubu v tejto súťaži a chceme ju písať ďalej,“ vyhlásil kapitán DAC Zsolt Kalmár.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Súper posledného slovenského zástupcu v pohárovej Európe mal v uplynulej sezóne príležitosť ukončiť 55 rokov trvajúce čakanie na majstrovský titul. Po 22 kolách základnej časti ligy mal na čele tabuľky šesťbodový náskok pred úradujúcim šampiónom zo Salzburgu.

Počas koronaprestávky však na verejnosť unikli kompromitujúce videá, ktoré zachytávali hráčov LASK-u, ako nedodržiavajú hygienické nariadenia a kolektívne trénujú. Mužstvu za tento prehrešok odpočítali šesť bodov a klub musel zaplatiť pokutu 75.000 eur. LASK napokon zaostal za Salzburgom o 17 bodov a skončil až na 4. mieste.

Domáci neúspech si čiastočne vynahradil účinkovaním v Európskej lige. Dostal sa do osemfinále, kde bol nad jeho sily Manchester United. "Linz je naozaj ťažký súper. My však pôjdeme do Rakúska s pokorou a pracovitosťou.

Hráči postupne prichádzajú, káder máme širší než v predchádzajúcej sezóne," povedal po postupe cez Jablonec stopér „žlto-modrých“ Dominik Kružliak, ktorý už zažil atmosféru 3. predkola v ročníku 2017/2018 v ružomberskom dre­se.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

What a match⚽️Great teamwork #europaleague #hajradac

Príspevok, ktorý zdieľa Dominik Kružliak (@dominik_kruzliak),

Jeho slová o šírke kádra potvrdilo čerstvé angažovanie nemeckého pravého obrancu Niklasa Sommera, ktorého vedenie klubu dopísalo na súpisku a bude k dispozícii už v Linzi.

Forma Dunajskej Stredy vzbudzuje veľký rešpekt. Mužstvo ťahá deväťzápasovú víťaznú šnúru, popri dvoch triumfoch v Európskej lige dosiahlo sedem výhier vo Fortuna lige a je jej suverénny líder. V nedeľu sa o sile „žlto-modrých“ presvedčila Senica.

DAC vyhral na Záhorí 4:2, keď sa dvakrát do streleckej listiny zapísal kapitán Kalmár, so siedmimi gólmi najlepší strelec najvyššej slovenskej súťaže. S piatimi zásahmi mu sekunduje Eric Ramirez, štyrikrát skóroval Marko Divkovič.

Zápas LASK Linz povedú francúzski rozhodcovia, hlavnému Jeromeovi Brisardovi budú na čiarach asistovať Benjamin Pages a Guillaume Debart.

Víťaz rakúsko-slovenskej konfrontácie sa v play off predstaví na ihrisku víťaza zápasu medzi Sportingom Lisabon a škótskym Aberdeenom. Stretnutia play off sa uskutočnia na budúci týždeň vo štvrtok 1. októbra, žreb skupinovej fázy prebehne v piatok 2. októbra o 13.00 h v Nyone.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #LASK Linz #Dominik Kružliak