Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Podmienky nepriali futbalu, ale nevyhovárajme sa, znie z kabíny Slovana

Po kontumácii v 1. predkole Ligy majstrov 2020/2021 utrpeli futbalisti Slovana Bratislava ďalšiu tvrdú ranu aj priamo na ihrisku.

18.09.2020 10:18
KuPS Kuopio Foto:
Momentka zo zápasu KuPS Kuopio - ŠK Slovan Bratislava v Európskej lige.
debata (4)

Ich účinkovanie na medzinárodnej scéne sa prekvapujúco skončilo už v 2. predkole Európskej ligy UEFA, v ktorom nepotvrdili papierové prognózy a nestačili na fínskeho šampióna KuPS Kuopio. Domáci rozhodli o postupe v jedenástkovom rozstrele, v ktorom zvíťazili 4:3.

V zápase po 90 minútach gól nepadol, Slovan bol blízko k triumfu, keď sa v 111. minúte predĺženia slovinský útočník Žan Medved presadil po zakončení hlavou. V 120. minúte však vyrovnal Udoh. V rozstrele najskôr zlyhal domáci Ilmari Niskanen, vzápätí však nepremenili svoje pokusy Rafael Ratao a Nono.

„Len ťažko sa hľadajú slová. Je ťažké a frustrujúce vypadnúť takýmto spôsobom,“ citoval Medveda oficiálny web Slovana. Vlani po vypadnutí v 1. predkole LM putovali „belasí“ do 2. predkola EL, z ktorého sa napokon prebojovali až do skupinovej fázy a v nej v konkurencii Wolverhamptonu, Besiktasu a Bragy získali štyri body.

Podmienky v Kuopiu boli špecifické. Zápas ovplyvnil najmä silný vietor, ktorý menil smer a komplikoval mnohé herné situácie. Pocitová teplota klesala až k bodu mrazu. „Podmienky boli náročné na futbal, najmä vietor veľmi komplikoval hru. Odmietam to však brať ako nejakú výhovorku. Pre oba tímy boli podmienky rovnaké. Všetci sa musíme zamyslieť a rozmýšľať nad tým, čo bolo zlé,“ dodal Medved.

Najšokujúcejšie prestupy futbalovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Tévez. Argentínčan opustil v roku...

Kuopio potvrdilo, že v Európe je najmä doma nepríjemné, pred rokom mala vo Fínsku namále Legia Varšava a pred dvomi FC Kodaň. „Toto je Európa, hráme s majstrami krajín, a každý z nich má určitú kvalitu. Žiaľ, dospelo to až do penált, ktoré sú vždy aj lotéria. Je to veľká bolesť pre nás všetkých. Mrzí nás to, no teraz nám nezostáva nič iné, než dať hlavy hore a myslieť na to, čo príde,“ pokračoval v rozhovore pre klubovú webstránku Medved.

„Belasých“ už v nedeľu čaká ligové vystúpenie v Žiline. „Sme smutní a sklamaní, no musíme sa z toho čo najskôr pozbierať. Teraz sa musíme naplno koncentrovať na ligu a tvrdou drinou v tréningu sa pokúsiť byť v budúcnosti lepší. Prvú šancu máme v nedeľu, v Žiline pôjdeme za tým, aby sme napravili dojem z Fínska a urobíme maximum pre priaznivý výsledok,“ dodal autor gólu Slovana.

Stredopoliar slovenského šampióna Joeri de Kamps premenil penaltu v rozstrele, ktorý sa až do štvrtej série vyvíjal veľmi nádejne. Z hry však hostí vyradili dva nepremenené pokusy v štvrtej a piatej sérii.

„Je to frustrujúce. Zvlášť, keď sme v 120-minútovom zápase ešte v závere držali postupový výsledok, no inkasovali sme možno z poslednej akcie Kuopia. Nehrali sme to, čo sme chceli, čiže vychádzať z dobrej rozohrávky zozadu a postupne prechádzať dopredu. Podmienky nepriali futbalu, no boli rovnaké pre oba tímy, čiže na tie sa nemôžeme vyhovárať. Nevyšlo nám to, a sme veľmi sklamaní,“ mrzelo De Kampsa.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #KuPS Kuopio