Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan čaká zápas roka. DAC verí dobrej forme

Popredný český tím a fínsky majster. Slovenské mužstvá nečaká v 2. predkole Európskej ligy jednoduchá úloha. Hrá sa opäť len na jeden zápas. Dunajskostredský DAC sa proti Jabloncu predstaví doma, Slovan sa pokúsi vyradiť Kuopio na jeho ihrisku.

16.09.2020 09:44
Slovan, Trnava Foto: ,
Futbalisti Slovana sa na zápas Európskej ligy naladili víťazstvom nad Trnavou.
debata (1)

Milanič berie úlohu favorita

Futbalisti Slovana majú v tejto sezóne už jednu nepríjemnú skúsenosť za sebou, ale až vo štvrtok ich čaká premiéra v európskom pohári. Z Ligy majstrov minulý mesiac vypadli, hoci zápas na Faerských ostrovoch sa vôbec neuskutočnil.

Opäť cestovali na sever Európy. V uplynulých dňoch fungovali v sprísnenom režime, aby riziko ďalších komplikácii minimalizovali. Do tímu sa vrátili Holman a Rabiu, v lige s Trnavou chýbali, ale doma zostal Weiss, ktorý ešte nie je v plnom tréningovom tempe.

Slovan čaká zápas roka. Ak by bol úspešný, v 3. predkole nastúpi doma proti litovskej Suduve. Aktuálny majster Fínska bude na domácom ihrisku asi náročnejšou prekážkou. Hrať sa bude v chladnom počasí a na umelom trávniku.

Kuopio si dobre počína aj v aktuálnej ligovej sezóne, ktorá je v plnom prúde – v 14 zápasoch si pripísal len jednu prehru. V tabuľke je druhý za HJK Helsinki, má o dva body ale aj jeden zápas menej. Tím však zlyhal v 1. predkole Ligy majstrov, podľahol nórskemu Molde 0:5.

Nový tréner Slovana Darko Milanič počas derby s... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Darko Milanič Nový tréner Slovana Darko Milanič počas derby s Trnavou.

Nový tréner belasých Darko Milanič pripúšťa, že Slovan je v úlohe favorita. „Chceme to potvrdiť aj na ihrisku. Pokiaľ si udržíme koncentráciu a výkon z úvodu zápasu s Trnavou, verím, že budeme úspešní. Musíme byť maximálne sústredení, ukázať tímový duch a byť lepší ako v niektorých fázach derby,“ domnieva sa slovinský tréner.

Kalmár: Bude to ťažšie ako na Islande

Futbalisti DAC ukázali v úvode sezóny dobrú formu. Ako jediní ešte v lige v šiestich zápasoch nestratili ani bod a s prehľadom si poradili aj s islandským HF Hafnarfjördur v 1. predkole. Teraz budú mať výhodu domáceho prostredia, hoci v hľadisku diváci nebudú.

„Želali sme si hrať doma. Stojí proti nám silný a skúsený súper. Naposledy sme v lige s Ružomberokom podali v druhom polčase výborný výkon, čo pozitívne vplýva na sebavedomie hráčov. Máme dobré mužstvo, verím, že zápas zvládneme a postúpime,“ vyjadril sa tréner DAC Bernd Storck.

Tréner DAC Dunajská Streda Berndt Storck. Foto: TASR, Jakub Kotian
Berndt Storck Tréner DAC Dunajská Streda Berndt Storck.

Podľa kapitána Zsolta Kalmára rozhodnú maličkosti. „Bude to náročnejšie ako v predchádzajúcom zápase na Islande. Na postup budeme potrebovať stopercentný výkon.“

Z Jablonca prišiel pred rokom na Žitný ostrov Andrej Fábry. „Prial som si hrať s Jabloncom. Hrá dobrý futbal a pred sezónou sa aj posilnil, určite to nebude jednoduché. Máme však dobrú formu a ak budeme hrať ako doteraz, tak to zvládneme," tvrdí Fábry.

V Česku sa najvyššia súťaž len rozbieha. Jablonec v minulom ročníku skončil štvrtý a teraz je po troch kolách na tretej priečke (dve výhry a remíza). Pred odchodom do Dunajskej Stredy si poradil s Ostravou (2:0). Jednou z opôr je aj čerstvý slovenský reprezentant Ivan Schranz.

Tím vedie skúsený tréner Peter Rada. „Proti Ostrave sme podali zatiaľ najlepší výkon v sezóne. Každá výhra nás posilní, ale vo štvrtok v Dunajskej Strede to bude iný zápas,“ tvrdí.

2. predkolo Európskej ligy UEFA 2020/2021:

Štvrtok 17. septembra
17.30 KuPS Kuopio – Slovan Bratislava, 20.45 DAC Dunajská Streda – FK Jablonec.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #FK Jablonec #KuPS Kuopio