Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tučko, čo naháňa Ronalda. Zastaví ho španielsky špecialista?

Ak máte viac ako sto kíl, vedenie futbalového Interu Miláno vám naordinuje prísnu diétu. Dovtedy, kým sa nedostanete pod metrák. Nevedno, či to najefektívnejší útočník súčasnosti Romelu Lukaku vedel.

21.08.2020 06:00
Romelu Lukaku Foto: ,
Romelu Lukaku z Interu Miláno.
debata

Určite však opäť raz ukázal, ako na nariadenie klubu správne zareagovať. „Nie zlé na tučka,“ napísal na instagrame Lukaku pred začiatkom novej sezóny Serie A. K textu pridal aj fotografiu s vyrysovanými tehličkami.

Odvtedy sype jeden gól za druhým. V dnešnom finále Európskej ligy proti FC Sevilla (hrá sa od 21.00 v Kolíne, priamy prenos vysiela RTVS) bude najsledovanejším hráčom na ihrisku.

Určite to nebude iba kvôli jeho parametrom – váži okolo sto kilogramov a má 191 centimetrov. Milánčania totiž už viac ako dve dekády čakajú na útočníka, ktorý by prekonal rekordný gólový zápis Ronalda. Brazílsky útočník strelil v sezóne 1997/98 dovedna 34 gólov. Lukaku ich má v 50 stretnutiach tohto atypického ročníka na konte o jeden menej.

„Počul som ľudí, ktorí ho nazývali somárom a častovali nadávkami. Iba som neveriacky krútil hlavou a nechápal, prečo to robia. Romelu vždy odmakal, čo bolo treba. Zrejme sa sem preniesla anglická vlna,“ zamýšľal sa cez sezónu kouč Interu Antonio Conte.

Romelu Lukaku sa v prvom zápase v Interi Miláno... Foto: TASR/AP, Luca Bruno
Lukaku, Conte, Romelu Lukaku sa v prvom zápase v Interi Miláno odvďačil trénerovi Antoniovi Contemu gólom.

Narážal na lanský prestup Lukaka z Manchestru United. Máloktorý fanúšik klubu reptal voči transferu za 74 miliónov eur. Zaradil sa k nim aj expert Sky Sports Gary Neville.

„Nemám rád, keď si hráči myslia, že sú viac ako klub. Ak to tak je, nech radšej vypadnú. Lukaku má nadváhu, lebo sa nespráva profesionálne,“ hneval sa niekdajší obranca United.

Lukaku nie je žiadny kvietok. Pracovať s ním nie je jednoduché. Svoje o tom vedia také esá ako José Mourinho, Roberto Martínez či momentálne Conte. Charizmatický Talian má však zjavne recept. Ako Lukaka spracovať.

„Od začiatku som hovoril, že je to neobrúsený diamant. Treba s ním trpezlivo pracovať. Je to netypický hráč s obrovskou kvalitou,“ doplnil Conte, ktorý už dávnejšie vyradil zo základnej zostavy Milana Škriniara, a preto je účasť slovenského obrancu v dnešnom zápase málo pravdepodobná.

Lukaku ťahá v Európskej lige obdivuhodnú a rekordnú sériu. Skóroval v desiatich po sebe idúcich zápasoch, čo sa doteraz nikomu nepodarilo. Navyše – s viac ako 30-percentnou úspešnosťou zakončenia je lídrom v najlepších piatich futbalových ligách.

Najťažší futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Thibaut Courtois. Belgický futbalový brankár má...

Pre porovnanie, Karim Benzema nemá ani dvadsať, Ronaldo túto hranicu tesne prekročil, držiteľ zlatej kopačky Ciro Immobile je tesne pod 30-percentnou hranicou.

„Všetci si myslia, že keď som veľký, budem iba sklepávať lopty. Nie som taký typ hráča. Musím byť tvárou k bránke. Keď to tak je, som nebezpečný,“ uzavrel Lukaku.

Ako zareaguje Sevilla, ktorá je špecialistom na Európsku ligu. Už päťkrát dokázala pohárovú súťaž číslo dva vyhrať, čo sa ešte nikomu nepodarilo. Zvládne aj posledný test?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #FC Sevilla #Romelu Lukaku