Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetky slovenské kluby v EL vycestujú za súpermi

Súperom futbalistov MFK Ružomberok v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021 bude Servette Ženeva, hrať sa bude na jeden zápas vo Švajčiarsku.

10.08.2020 13:26
Žilina, Ružomberok Foto: ,
Momentka zo zápasu Žilina - Ružomberok.
debata

Vicemajster MŠK Žilina dostal The New Saints z Walesu, duel sa uskutoční na Britských ostrovoch. Tretí tím uplynulého ročníka najvyššej slovenskej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v rovnakej fáze stretne s islandským FH Hafnarfjördur na súperovej pôde. Súboje 1. predkola sú na programe vo štvrtok 27. augusta.

Pri pondelňajšom žrebe v Nyone rozdelila UEFA 94 klubov, vrátane ôsmich víťazov predkvalifikácie, na základe koeficientov do pätnástich vopred určených skupín medzi nasadené a nenasadené. Všetci slovenskí zástupcovia figurovali medzi nenasadenými. Platilo pravidlo, že sa nemohli stretnúť kluby z rovnakej národnej asociácie.

Žilina a Ružomberok sa ocitli v spoločnej ôsmej skupine a okrem vyžrebovaných súperov mohli ešte dostať aj FC Vaduz z Lichtenštajnska. V okruhu možných súperov DAC v siedmej skupine boli okrem Islanďanov aj írsky Shamrock Rovers a dánsky AGF Aarhus.

Košická futbalová aréna 21.7.2020 Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna 21.7.2020.

V dôsledku pandémie koronavírusu sa zápasy predkola i play off budú hrať na jeden zápas. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla, že stretnutia sa v prípade potreby budú môcť odohrať aj na neutrálnej pôde. Ak domáci tím ako organizátor nebude môcť pre epidemiologické reštrikcie vo svojej krajine zorganizovať zápas, jeho povinnosť bude zabezpečiť náhradné dejisko na neutrálnej pôde. Podmienka je, aby hosťujúce mužstvo nemalo problém s cestou.

Domáce tímy budú musieť informovať UEFA o obmedzeniach vo svojej krajine v súvislosti s cestovaním a v dostatočnom predstihu dať túto skutočnosť na vedomie aj súperovi. Futbalové zväzy Poľska, Maďarska, Grécka a Cypru v tejto súvislosti ponúkli pomoc a UEFA informovali, že by svoje štadióny vedeli poskytnúť na odohratie takýchto stretnutí.

Žreb 1. predkola EL 2020/2021:

  • FH Hafnarfjördur – DAC Dunajská Streda
  • Servette Ženeva – MFK Ružomberok
  • The New Saints – MŠK Žilina
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Ružomberok #DAC Dunajská Streda