Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Známy je už aj program EL. V hre sú Škriniarov Inter i Škrtelov Basaksehir

Postupujúci z osemfinálovej konfrontácie Inter Miláno - FC Getafe sa vo štvrťfinále Európskej ligy 2019/2020 stretne s úspešnejím z dua Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

10.07.2020 13:53
Milan Škriniar, Antoine Griezmann Foto: ,
Obranca Interu Milan Škriniar a Antoine Griezmann z Barcelony.
debata

Dres Interu oblieka slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar.

Duely Interu Miláno s FC Getafe a AS Rím s FC Sevilla odložili po vypuknutí pandémie COVID-19 ešte pred prvým stretnutím a uskutočnia sa iba na jeden zápas. UEFA vo štvrtok rozhodla, že sa budú hrať v Nemecku a bez divákov.

Turecký Basaksehir Istanbul so slovenským obrancom Martinom Škrtelom v prvom osemfinále zdolal doma FC Kodaň 1:0. Ak zvládne odvetu v Dánsku, vo štvrťfinále sa stretne s úspešnejším z dua Manchester United – LASK Linz. „Červení diabli“ v prvom súboji v Rakúsku vyhrali vysoko 5:0.

Štvrťfinále, semifinále a finále EL sa uskutoční na štadiónoch v nemeckých mestách Kolín, Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen. Hrať sa bude na jeden zápas a bez divákov na tribúnach.

V EL musia dohrať osem duelov osemfinále (od 5. augusta), z toho šesť odviet: Manchester United – LASK Linz (prvý zápas 5:0), FC Bazilej – Eintracht Frankfurt (3:0), FC Kodaň – Basaksehir Istanbul (0:1), Šachtar Doneck – VfL Wolfsburg (2:1), Bayer Leverkusen – Glagow Rangers (3:1), Wolverhampton Wanderers – Olympiakos Pireus (1:1). Tieto zápasy sa budú hrať na štadiónoch domácich tímov.

Finále sa pôvodne malo konať 27. mája v poľskom Gdansku, aj vo svojej druhej najprestížnejšej súťaži UEFA rozhodla o ročnom posune finálových štadiónov (Gdansk 2021, Sevilla 2022, Budapešť 2023). Teraz sa o víťazovi rozhodne 21. augusta, finále sa uskutoční v Kolíne.

Kariéra Milana Škriniara Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Marec 2013: Spoznávate ich? Stopér Zlatých...

Pri žrebe už neboli žiadne obmedzenia, kluby neboli nasadené a mohli sa stretnú aj mužstvá z rovnakej krajiny. Zástupcovia klubov nemohli byť pre bezpečnostné opatrenia osobne prítomní v Nyone a akt tak prebehol prostredníctvom videokonferencie. Minulý ročník vyhrala Chelsea Londýn, ale keďže tá bojuje ešte v osemfinále Ligy majstrov, EL bude mať nového víťaza.

Žreb Európskej ligy 2019/2020:

Štvrťfinále
1. VfL Wolfsburg/Šachtar Doneck – Eintracht Frankfurt/FC Bazilej
2. LASK Linz/ Manchester United – Istanbul Basakksehir/FC Kodaň
3. Inter Miláno/FC Getafe – Glasgow Rangers/Bayer Leverkusen
4. Olympiakos Pireus/Wolver­hampton Wanderers – FC Sevilla/AS Rím

Semifinále:
1. víťaz 4. štvrťfinále – víťaz 2. štvrťfinále
2. víťaz 3. štvrťfinále – víťaz 1. štvrťfinále

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Martin Škrtel #Milan Škriniar